en liten mangohyllningJag kanske inte har nämnt det så ofta, men mango är min största passion.
Mangosmoothie är frukosten i alla väder (utom de fattiga... ganska dyrt dessvärre). En dag som inleds med mangosmoothie kan... tja, kanske visserligen vika av åt något annat håll, men en laddning mango i mej innebär en laddning grundglädje när jag försenad halkar iväg till skolan med halsduken slängande, tårna klämda, himlen grå ovanför. 
Den dagen då jag upptäckte färdiga, portionsförpackade mango-, papaya- och ananasbitar i Icas frysdisk att bara mixa samman med juice, var det ungefär som att upptäcka paradiset. Så lätt att fylla frysen med guldkanter och plocka fram åt gråa dagar. Hör ni? så bekvämt så jag vill vissla åt det. Mmmm... och när jag är hos pappa och Bente får mina mangosmaklökar skratta sig trötta, för Bente förstår min mangokärlek till fullo, laddar alltid en skål med torkade små mangobitar och är alltid redo att klyva en färsk mango itu till efterrätt...

Det är verkligen så knäsvagigt gott. Sådär så benen darrar och man inte kan säga annat än mmmmmmmmmm - hur mycket andra än höjer sina ögonbryn och påstår att allt är Överdrift.
Och sias mangosorbet! Även den från himlen sänd. Och näe, det är väl möjligen inte min mest ekologiska passion, borde vara fäst i min mormors trädgårdsäpplen hellre än sånt här exotiskt, men det ska jag inte ens försöka försvara eftersom att, Nä, så är det bara ändå.Dagens fönsterfrukost.

adjöken /mangoklubbens ordförande.

Kommentarer
Postat av: jana

åh! jag kan inte annat än att hålla med. jag älskar också mango. underbart, ljuvligt! så pass mycket att jag vill att min son ska heta mango.

2009-04-07 @ 10:51:50
URL: http://joyoffood.blogg.se/
Postat av: hanna u

saknar dig. du är så fin så

2009-04-07 @ 13:35:55
Postat av: Susanne

Du kan ju odla en alldeles egen mangoplanta av frön. Har du testat det?

2009-04-07 @ 14:16:00
Postat av: sara

hej. när kommer du hit?

2009-04-07 @ 17:12:34
URL: http://mysterytrain.blogg.se/
Postat av: björk

hanna: saknar dej varje dag. jag ska på klassresa under siesta. när kan vi annars träffas? kan jag komma till lund nån gång?susanne: nej det har jag inte. Det låter exotiskt. kan mango växa i mitt Sundsvalliska fönster???sara: vi har lov nästa vecka så jag kommer på måndag. men ni har väl denna vecka? skit och nej.

2009-04-07 @ 22:58:07
URL: http://bump.blogg.se/
Postat av: Susanne

Det här tipset knyckte jag från KP.Mango

Ett mangoträd kan bli upp till 30 meter högt i rätt klimat. Odlar du en mango inomhus i Sverige blir trädet kanske inte så imponerande. Men det går enkelt och snabbt att få fram en fin mango-växt.Ät upp en mango och spara kärnan. Borsta rent kärnan från fruktkött. Lägg den sedan i ett glas med ljummet vatten. Låt den ligga där i 1 – 2 veckor och byt vatten var tredje dag.Efter det petar du ner kärnan i en kruka med såjord, sätter en plastpåse med lufthål över krukan och ställer den varmt och ljust. När växten börjar komma upp duschar du den med ljummet vatten varannan vecka. Efter ett tag tar du bort plastpåsen. Har du tur blir mangon bara större och finare för varje dag som går.

2009-04-08 @ 09:15:05
Postat av: Hilda

mmmm. det låter smaskens. Jag har knappt ätit mango, kan inte få upp en smakbild i munnen av hur det kanske smakar, men du får mig att vilja kasta mig på cykeln och köpa! För övrigt har du med din frukostyra fått mig att börja laga min favoritsmoothie (och enda smoothie jag kan i huvudet, som är tillräckligt enkel för att att man skall slippa planera vilka ingredienser som behöver köpas och sådär, för de finns nästan alltid hemma)flera dagar i rad nu. till och med me dlite variation. Men jag behöver förnyning! Du har möjligtvis inte ett recept att langa fram på din saftiga dryck, till min skrikande mage?

2009-04-08 @ 15:24:28
URL: http://tokrolig.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Jag ska fotografera mangosar åt dig sötnos när jag är i karibien!

Puss

2009-04-08 @ 18:48:37
URL: http://aenigma.blogg.se/
Postat av: sara

jag kanske kan ses då med, dom dagarna jag kan är tisdag och fredag

2009-04-11 @ 00:32:20
URL: http://mysterytrain.blogg.se/
Postat av: björk

alla: puss tack ni är finast, hilda du har fått receptet,

sara: okej. vi hörs under helgen lite närmare om vilken av dagarna. vi ska iallafall ses om jag så ska slåss eller gå av för det. kram.

2009-04-11 @ 00:41:28
URL: http://bump.blogg.se/
Postat av: Jenny

Mmm mango är gott, åt det idag, hade helt glömt.

2009-04-19 @ 20:50:37
URL: http://pygmeestyle.blogg.sep

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0