Om hur man kommer över någon



Detta är den finaste men mystiskaste kommentaren som nått mitt öga:
"kan inte du skriva om hur man kommer över någon när hjärtat pickar men den personen inte ser en/vill ha en."

Fin för att: äh, det är ju självlysande!
Mystisk för att: verkar jag lyckligt kär eller; Rak i ryggen eller? 

Nå, krysmynta. Det finns flera sätt att göra på;

1. som jag: kväva. Ignorera. Inte låtsas om. Strunta i. Strangulera. Kuva. Gömma, lämna därhän. 
(... och så vidare i synonymernas oändlighet).
Man stänger av det som heter Känna efter,
och man kanske har en mun i hjärtat, men när den gastar och för oväsen matar man den med ignorans och nougatremi tills den håller käft. Och man tror att det är vädret; att det är för mulet; att det är något alldeles annat än det är som håller en sömnlös. Skyller ifrån och hävdar sej envist okär.
Till slut kanske man blir det.
Fast jag tror ju inte på den här metoden innerst inne. En evig period av mulet väder och otrevliga substitut-krämpor kommer att infinna sej. Ingen lycka.


2.
eller som Navid; Inte ge sej förrän personen fattar sitt bästa och vill ha en. Skriva en sång. Göra personen införstådd med vad hen går miste om i dej. Vara oemotståndlig. 

(fast det här vet jag inte hur man gör).

hmm
- de ovanstående känns ändå inte som några Komma Över:ande, utan snarare... hur man blir en sur själ eller hur man springer rakt in i nån - en (om än fin) motsats till kommaöver.

Ett "riktigt" komma över, om alla andra vägar är sprungna och det verkligen behövs, kanske utspelar sej såhär:
gå till en park, ett torg, speja på vackra människor. Upptäck att dom finns. Att den hjärtinkräktar-personen inte är universums Enda människa. Eller bota personen med personen själv, skriv hens namn tusen gånger om på ett gigantiskt papper. Vad hen än heter, hur fint det än är, vi säger typ Hamlet då. Titta här:

Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet Hamlet

- till slut ser det sjukt konstigt ut, som att det sticks. Det blir nästan overkligt. Great effekt.  
Ta promenader som rensar din invaderade stackars hjärna och blåser in LUFT. Måla mycket, helst akvareller, unna dej fina nya penslar. Tänk på våren. Fotografera ett kort om dagen. Gärna på dej själv: efter en månad kanske en liten förändring kan skönjas. Jag vet inte vad du ska använda den förändringen till. Men den kan illustrera att du... veckotidningstöntigt men ändå: Går Vidare. Och det går över. En dag i taget. 
Bura inte in dej i ett rum med ursäkten: olyckligt kär, sorry, kan inte umgås, måste dö en plågsam död, är uppenbarligen helt värdo, en gigantisk nolla, och osynlig, och kanske förresten inte en människa över huvud taget - då har du ju noll chans att ersätta personen med en annan, eller åtminstone fylla bröstkorgen med en vettig film och bukett blåsippor istället för sju kilo självömkan och cirkelgång.



Det inte bara suger med olycklig kärlek, det är en direkt hälsofara! Självförtroendet skadas ju såklart av en svart OSYNLIGHETsstämpel över sitt känsligaste hjärteorgan. 
alltså är det allra första du borde göra att fråga dej hur väl medveten den berörda personen faktiskt är om ert läge?
Får du vid den tanken:
• en plågsam nederlagsblixt i huvudet
- så kanske Komma Över är rätt stadie för dej. 
• en mild liten obehagsvind som säger att du inte gjort personen införstådd med läget
- ah, men gör det då. Försök iallafall vinna! Peppa med Navid. Tänk på kicken, hjärtat, bomullen, lättnaden. 

sådär. redo för ett extraknäck som hjärtstatusrådgivare. 

Puss och hej /Björk (som (också) är heartbroken, bitter och med en definitivt ej överkommen person som bröstkorgsbagage).


Kommentarer
Postat av: josefin

Du är så fin. Den finaste jag vet, det renaste hjärtat som finns. Jag önskar att det slapp vara trasigt bara. Det önskar jag verkligen.

2010-02-17 @ 19:36:04
URL: http://josefinsfotoblogg.blogspot.com
Postat av: Maja

Jag har provat den första varianten många gånger, men den har aldrig funkat. Men det där med akvareller lät bra! Jag tror jag ska följa alla dina råd typ imorgon, även om behovet inte är så akut just nu. (Följ dom själv också tycker jag, så kanske du kan slippa vara heartbroken för det vill jag inte att du ska vara).

2010-02-17 @ 19:44:47
URL: http://synkoper.blogg.se/
Postat av: amanda

åh, hjärtesorg är den finaste och ömmaste sorg som finns. man får inte ut någonting alls av hjärtesorg men ibland kan jag längta efter sorgen som gör att jag ligger på golvet i flera timmar för att jag bara inte kan andas. för då känner jag i alla fall något. då vet jag att jag lever.



men ibland vill jag helst springa jättesnabbt uppför en jättebrant backe, sjunga högt när man går hem från skolan. fast helst vill man kanske hångla i regnet. då lever man.



men när allt det är gjort längtar jag ändå efter hjärtesorg. som en betungande känsla i bröstet som aldrig vill gå bort, men hela tiden vet man att den gör det. och att jag får leva igen.



jag fumlar och vet inte vad jag pratar om längre. men jag fortsätter ändå, för att jag vill försöka förstå, förstå varför jag vill vara ledsen. nu slutar jag försöka.



puss björk.

igen.

2010-02-17 @ 20:40:55
URL: http://amandaelisabeth.blogg.se/
Postat av: emma

tusen hjärtan till dig.

2010-02-17 @ 21:04:51
URL: http://dinosauriedisco.blogg.se/
Postat av: Hmm

Det bästa man kan göra för att glömma hjärtsorg är 1) Sörj en vecka eller så. Vältra dig i självömkan 2) Hitta på så mycket skoj som du bara kan. Mitt i skrattet har du glömt bort föremålet som gjorde dig ledsen. En bonuseffekt är att du blir mer attraktiv för andra när du är glad.

2010-02-17 @ 22:54:17
Postat av: Johanna Af Apel

Men åh, jag är så glad att jag hittat en blogg med en sådan eftertänksamhet och ett sådant språk. Du skriver såå. Fint. Begåvat. I allra högsta grad.

<3

2010-02-18 @ 12:16:26
URL: http://afapel.devote.se
Postat av: Ellen

Björk, Björk.

Jag älskar att upptäcka att du har skrivit ett nytt blogginlägg. Det du skriver är så du, och jag saknar dig så. Jag förstår att denna anonyma person frågade dig, för ditt svar blev ju genialiskt vackert.

Träffas snart?

Puss!

2010-02-18 @ 21:15:57
Postat av: vikingen

Jag har hört att ens hjärtas sorg botas om man i fullmånens sken på en högkulle, biter av huvudet på en kyckling och svingar den ett varv övanför sig själv.

2010-02-19 @ 00:52:37
Postat av: amjadi

2010-02-19 @ 18:53:55
URL: http://consequenceofsounds.blogg.se/
Postat av: amjadi

du är så FIN. jag saknar dej.

2010-02-19 @ 18:54:48
URL: http://consequenceofsounds.blogg.se/
Postat av: sofia

känner mig så himla patetisk, för vet du hur jag hittade tillbaka till det här inlägget? genom att googla "bota olycklig kärlek".så himla fint inlägg!

2011-06-30 @ 00:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0