stjärnan från betlehem leder ej bort men hemDen här helgen hade sån potential! I fredags hade jag tänt alla stearinljus, alla ljusslingor, min adventsljusstake, min stjärna, mitt änglaspel, mitt hopp och min glädje. Glöggen stod på sjudning och jag hade glass i tre julsmaker i frysen.
Nurå. Jag vet inte. Om man skulle utvärdera, två flaskor glögg senare... jag önskade i förra inlägget att få värka ut och det har jag kanske ägnat mej åt. Är tämligen urgråten men också, i det, lite ihålig. Saknar liksom stam. Har kvar ett hjärta som gör ganska ont. Fastän bob hund-temat, fastän prinsessbakelse och pussar på gulliga personer och till och med en gudstjänst i present till min ogudaktiga kropp. Det hjärtat låter sej inte blidkas så lätt asså. Men det är en ny vecka nu. Ny och ren. Den började helt ok i god syltkakeanda. Och jag ska fortsätta krama alla karameller ur december för det är min bästa månad. Inte i släktförväntans eller julhandelns namn, men för hur den smakar och luktar. Kanel nejlika saffran apelsin. Chokladpraliner och sammet och polkagrisglass och glögg och granbarr och världens Karl-Bertil Jonsson-tryggaste låt. Och att promenera på kvällen och speja på juldekorerade fönster. Så fint när alla fönster får nåt gemensamt som dessutom glittrar. Jag kan glo tills nacken går ut led! Det är det värt för jag har sett så många buketter med torkade rosor, underkläder på galgar, ljusslingor, murgröna, tavlor, bokhyllor, stjärnor och katter. Ska nog springa ut till stjärnorna prick nu, förlora mej i nåt fönster och titta lite på Stockholm när det speglar sej i vattnet. Kram till alla fina, kramas mycket med varann!

Kommentarer
Postat av: Anonym

<3

2011-12-06 @ 12:37:37
Postat av: Rebecca

Ja kram till dig och ha finaste julnedräkningsmyset, ät allt gott du kommer över. Juljuljul strålande jul osv. Jesus jag älskar att gå i kyrkan på julen och sjunga med i precis varje låt och känna mig trygg och varm och ljusljusljus överallt. Det luktar gott nu och man måste försöka supa in varenda liten del av det för att kunna överleva efter nyårsraketerna. <3

2011-12-06 @ 17:48:54
URL: http://rbecka.tumblr.com/
Postat av: Bella

Du har ett äkta julhjärta av guld. Låt det glimma hela tiden fram till jul. Kram

2011-12-06 @ 19:08:52
URL: http://silverbella.blogg.se/
Postat av: Angelica

Är det din fina the smiths-tatuering?

2011-12-07 @ 08:42:08
Postat av: Björk

Angelica: jaaaa!Rebecca, Bella: åh ni! All kärlek

2011-12-07 @ 09:53:42
Postat av: Cecilia L

Oh vad du kan uttrycka dig!Har följt dig i några år, du skriver så att jag kan känna känslan och även känna igen och vackert dessutom.

Tillhör inte samma generation, är närmare 50 än 40, men det funkar ändå.

Underbart.

2011-12-09 @ 21:01:01
Postat av: Björk

Cecilia L: fy farao vilken fin kommentar. Åh. tack och kram för att du orkade skriva den.

2011-12-11 @ 12:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0