jag kan luras till mycket men det är inte här jag bor

hej fina ni. jag kom hem från min och mammas norrlandsturné för en stund sedan. med viss tvekan i det där hemordet, men jag menar hursomhelst hem som i mariatorget. sedan dess har jag gått runt här och tänt citronljus, öppnat fönstren, packat upp, jag har suttit och blängt och klappat med händerna längs möblerna och jag känner fortfarande, som en stickande skam, att: det. här. är. inte. mitt. hem. 
och det hänger inte på lägenheten, jag är omgiven av mina saker; inramade olle ljungström och fantastiska böcker, soffor jag köpt och släpat hem, det är ett lyxigt och tacksamt läge, jag borde trivas. jag KUNDE trivas. men det är som att en klibbig hinna täcker alltihop. jag ryser och vill inte stanna för länge, inte titta för djupt. jag känner mej som en genomresande i detta hus, och sjukt vilsen i hela livet. saknar kontroll över såväl skola som hus som jobb som relationer. åh ljuva ungdom, ansvar utan makt är inte min favoritsmak.

... ja, det var väl det. vanligt gnäll, vanlig vantrivsel. men lappland var alldeles fantastiskt, stal hela hjärtat och det blir kanske en starkare kontrast; att se stockholm genom sina skogsögon är så oskönt. jag vet att det värsta ny-stockholm-stadiet går över, jag vänjer mej igen, blir en del av tunnelbanelunken men det är inte min önskan! jag vill behålla mitt bilperspektiv. hålla cool distans och inte fångas i denna stads tävlingstempo.

sammanfattningsvis så livstrivs jag inte, står och väger och tuggar igenom mitt misslyckade gymnasieår i huvudet. internet känns också som gift efter den, hur än klyschiga, sjukt rena och harmoniska veckan med bara fina vägkantsrävar, midnattssol över ljusrosa fjälltoppar och skäggiga släktingar inuti. 
det känns som att jag är på fel plats. jag ska försöka lista ut var jag ska. stockholm är inte svaret. skrivarlinjen är inte svaret (så fort detta satans läsår tog slut lossnade nånting i mina händer och plötsligt vill jag skriva igen! det känns så värdefullt och fint). (och typiskt och knäppt). 
ny väg?

Kommentarer
Postat av: Hmm

Hmm. Låter som att du låter förväntningar på prestation överväldiga dig. Beroende på om du vill försörja dig på att skriva så kanske du behöver hjälp med att komma över den tröskeln.

2011-06-29 @ 23:53:19
Postat av: Vendela

läste igenom hela (okej, nä. inte hela) arkivet. Vill säga att du är bra och att allt finns och att du kommer hitta det.

2011-06-30 @ 00:06:09
Postat av: amanda

iväg med dej björk, vad fan, du ska inte vara där du inte vill. hitta någonstans att existera tills jag har tagit tag i det och byggt det där underlandet med varje dag som ett äventyr, då kan du få bo där om du vill - med valfri växt som hus. kan spara en gran åt dej.

hitta rätt nu då, tycker om dej för mycket för att inte säga åt dej att leta!!

2011-06-30 @ 00:12:46
Postat av: Anonym

du lyckades med att inte gå under iallafall.

det låter otroligt klyschigt, men lägg ingen tyngd på allt dåligt, spendera energi på saker som är värd det istället. typ en eller två öl på yran, ses där!

2011-06-30 @ 01:11:01
Postat av: Anonym

du skriver ju då alldeles fantastiskt bra. blir alltid så glad så fort du har uppdaterat.

2011-06-30 @ 08:38:21
Postat av: elsa

staden dödar ju lite nu under sommaren. fast ganska mycket på våren hösten o vintern med i och för sig. känner hur du menar, lite en låtsasvärld o så.tycker föresten att din blogg är väldigt läs o sevärd! :)

2011-06-30 @ 11:28:20
URL: http://irregulargalaxies.blogspot.com/
Postat av: Klaus

malmö (köpenhamn) amsterdam (berlin)

2011-06-30 @ 16:26:09
URL: http://www.youtube.com/watch?v=QHZR9SA5pOg
Postat av: Anonym

gör något praktiskt

2011-06-30 @ 17:48:07
Postat av: jörgen

Att försöka hitta hem är väl egentligen det man håller på med hela livet.

Och när man är hemma vet man. Liksom man vet när man INTE är hemma.

Att sen pussla ihop denna vetskap med den praktiska verkligheten, det är förstås knepigare.För mig är du och Mariatorget jätterätt. Men ... det är som sagt du som måste känna.

2011-07-01 @ 01:23:30
Postat av: Anna

Hej! Letade efter mailadress till dig men hittar ingen. Det är nämligen så att jag och min syster gör en grej för öppna kanalen där all den dötid den kanalen består av ska fyllas med musik/bildspel har vi tänkt. Ung och ny musik som bara vill ut i världen till alla stugor för att höras. Jag tänkte att du kanske kan hjälpa att tipsa om några så vi kan kontakta dem och fråga om de är intresserade. Varma hälsningar

Annaemail: whistleforfun@hotmail.com

2011-07-04 @ 14:04:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0