Day 26, your fears (Kontaktannons)


Ger er mina rädslor på rad, jag är rädd för:

ATT VA RÄDD / Löftet om döden / Livsplikten / Skolan i Jan Björklunds våld / Framtiden som tom / Baktiden som ett spöke på axeln / Att fastna här / Att gå för långt / Störda normer / BLEKNA / Synas / Universum och rymden och allt jag inte förstår / Allt som andra inte förstår / främmande språk / familjer när dom knakar i fogarna / Lögner... och den oändliga fortsättningen, t ex: små hundar som skäller högt, undervattensfoton, nära närhet och att Heidi ska bli uppäten, eftersom hon är gjord av choklad.

Jag har iallafall, hör och häpna, blivit mindre rädd på sistone, ty 2010 var ju befrielsens år. Flyktknuten i magen är upplöst och jag blir inte rädd för mörker, mördare, matsalar eller aprilfulla torg längre. Kvar som min hjärtklappningsbov och rädslas eviga förföljare blev nog mest...  jag
Är rädd för mej. Och för att bli ledsen. För att gråta ut. För att se mej i vitögat, för det är ingen vacker syn. Och jag borde kanske tala med någon, men jag är ju rädd för det också, för det är också att möta mej! Längtar inte efter obligatoriska smaken av smuts i munnen. Tryggast som tyst. Och eftersom ett möte med mej är en sån fruktan så springer jag ifrån mej hela hela hela tiden / samtidigt som jag flåsar mej i nacken, är min egen törstiga blodhund. Jag vågar inte leva, jag är rädd hela tiden. Jag är rädd för att vara rädd och för alla hänglåsen jag har och för alla nycklarna jag inte hittar,
jag är rädd för den här personen som bor i mej. Jag förstår henne inte. Ibland blir hon ett monster. På natten när hon nuddar en kärna och gråter så besinningslöst och allt tappar sin mening, när känslan av att vara ihålig och sakna både rötter och lykta tar över tills allt är salt. Eller i dagsljuset när hon får hjärnbortfall och böjer sej på mitten. Vek och viljelös som lera.
Jag är rädd för att leva hela livet och alltid behöva återvända till henne, jag är livrädd för en framtid spenderad med mej själv. Och ännu räddare för en framtid spenderad med nån annan. 

... nå, plötsligt fikasug, någon?

Kommentarer
Postat av: Anonym

du är så otrolig duktig på att skriva. verkligen.

2011-03-24 @ 23:11:58
Postat av: björk

det var så otroligt precis vad jag behövde höra just nu. verkligen. och vad jag behöver bli just nu. bättre. får inte glömma hur mycket jag tycker om.

tack.

2011-03-24 @ 23:43:47
Postat av: hp

du är så bra björk, ryser i lill-kroppen av det du skriver

2011-03-25 @ 00:04:52
Postat av: V

dina fantastiska ord. lovelovelove. om jag kunde ändra på en sak skulle jag ändra alla mej till mig men om jag fick bestämma en grej över det skulle jag bestämma att du inte skulle ändra det. gör inte det ok?

2011-03-25 @ 00:51:30
URL: http://vickys.se/
Postat av: Vargen

HAR ju redan fikat =P

2011-03-25 @ 00:56:42
Postat av: mirjam

jag har också varit rädd för allt och mest mig själv.

Du skriver utomordentligt bra och fint, alldeles obehagligt påpricken.

2011-03-25 @ 15:20:32
Postat av: Mamsen

Åh, Björkis, va jag önskar att jag va i i stora Stockholm o satt med dig o pratade, pratade, pratade på nåt ljuvligt Björkskt café med en bit syligt smaskig hallonpaj och en jättestor kopp te framför mig.

Kram!

Postat av: Denise

brutalt fikasug. du är så fin och duktig. jag vill krama på dig lite, å.

2011-03-26 @ 19:30:18
URL: http://coloursoftheworld.blogg.se/
Postat av: maria

åh du är så hiskeligt duktig på att skriva du!

Postat av: Karl

Ja, du skriver om att vara rädd ja.. Jag är mest rädd för att inte vara glad. Fast jag vet inte vad jag egentligen är rädd för. Rädd för att falla .. bort från något. Från något invant, men jag är också rädd för långsamhet och tråkighet. Att fastna i det. Att inte kunna vänja mig. Att gå ned med stövlarna i skiten. Att inte kunna klara något. Att fastna i något träsk och inte kunna bli dragen upp…. Rädd för att sitta fast och inte komma loss… dag efter dag bara vilja framåt , men inte tycka jag gör det.

2011-04-01 @ 14:56:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0