ÄR DU LYCKLIG NU

Postat av: Mr Muffin
Är du nöjd med vem du är idag? Vem du har blivit?

2011-10-22 @ 22:48:44

Den här kommentaren slog mej lite i magen (- och det var väl för övrigt meningen) för den träffade så pricksäkert nu. Ånej, Mr Muffin, jag är inte nöjd. Jag är en ambassad som saknar mitt land. Jag jämför mej med alla mina Innan och skäms. Tolvåriga Björk skulle inte varit nöjd med vad hon blev. Inte trettonåriga eller fjortonåriga heller. Inte femtonåriga. Om jag till exempel hade fått se mina betyg i förtid... åh jag hade skämts ihjäl. Inte ens gårdagens Björk skulle blivit nöjd med att se mej nu, kvar i soffan. Jag gör mej så besviken hela tiden. Och jag ångrar mej och jag önskar mej. Baklänges! Varför valde jag sådär och när blev jag såhär vattnig och var tog solrosorna vägen och vem stal idealen och vad hände med alla planerna. Och vad hände med att vara SNÄLL. När jag var tretton var Tage Danielsson min enda gud och mitt heliga motto var att vara snäll. Nu är mitt motto liksom att... ja... överleva? På bekostnad av vadsomhelst. Regeln om att depression är ett undantagstillstånd som GÖR en till mer egocentrerad kan trösta... en stund, men jag var väl ingen muntergök förut heller. Jag fick plats att vara snäll iallafall. Ville envist ändra regler, bygga magiska äldreboenden och hålla sällskap. Funderar på halten av Efterkonstruktion men alltså jag efterlevde det troget, skrev krönikor och bakade kakor till bussäten på temat. 
Nä, jag känner att dom här nya åren jag klätt på mej inte riktigt smickrar mej! Tänker mer än nånsin på MEJ SJÄLV. Allt kretsar kring samma och världen bara smalnar istället för växer. Jag är inte ens speciellt mycket - om alls - klokare eller pålästare, bara fortsätter flyta i en ganska ytlig ångestgröt. 
t ex. Jaha nu är jag i Sundsvall hur hamnade jag här igen och hur mår lägenheten i Stockholm och skolgången och solnedgången och Jag är så passiv och det här livet bara glider mej ur händerna och varför är jag så ful och varför matar jag mitt självförakt genom att blogga om det och var är dom Ljuva tonåren någonstans? allt är lögn ändå

Ja, det är mycket i mitt liv dom senaste åren som varken gått eller mått så bra. Om man kan skylla ifrån sej. Men jag kan minsann inte skylla min personlighet på det... att jag låtit den bli ett svart hål. öh. Nu blir jag grinfärdig mitt i inlägget. Och jag kan förgäves ångra och leva om mina tonår i huvudet och gå sönder när jag räknar osynliga dagar tillbringade i sängen (729 stycken).
Men jag börjar om hela tiden, för det är det fina, att man får det, bli ny så ofta man behöver, och jag ska försöka hedra min tolvåring snart. Räta på ryggen, hitta mitt land och göra nåt fint. Man är vad man gör. Då vill jag inte vägg-glo. Så till Mr Muffin: jag är ganska missnöjd med vem jag har "blivit" - vem hon nu är, det är svårt med distans och onyttigt att zooma in för noga - men jag har inte stelnat än och vill fortsätta bli.

Kommentarer
Postat av: Björk

Och vitsen med det där inlägget? öh näe, det fanns ingen. Varesej börja eller slutsats.För det måste det inte!

2011-10-24 @ 01:03:54
Postat av: Agnes

Åh, Björk, jag tycker om dig så mycket fast jag inte vet om jag har rätt till det. Du får mig att KÄNNA så mycket, och det menat på enbart bra sätt och vis.

2011-10-24 @ 01:09:43
URL: http://ometthjarta.blogspot.com
Postat av: Anonym

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

du är inte ensam Björk! jag känner igen mej mer än jag vill känna igen mej i dina nyare texter. och du hjälper! ger en tröst. kramkramkram / din beundrare föralltid

2011-10-24 @ 08:12:30
Postat av: denise

snälla björk visst får jag komma och krama dig nästa onsdag snälla snälla. gillar dig mitt hjärta.

2011-10-24 @ 10:37:31
Postat av: Hmm

Fanns visst en slutsats med inlägget och den har du väldigt rätt i...."Men jag börjar om hela tiden, för det är det fina, att man får det, bli ny så ofta man behöver, "...

2011-10-24 @ 12:40:43
Postat av: viktoria

hm, jag tror att att tonåren alltid kommer att vara förjävliga, för det är liksom det som KAN göra dem underbara också. kontrasterna gör det underbara underbarare. men egentligen är det inte så mycket man kan göra, man får acceptera alla hormonstormar och identitetskriser, och hoppas att de försvinner en dag. men man får undvika att lägga skulden på sig själv, för det är bara så livet och tonåren är.

2011-10-24 @ 14:17:27
Postat av: Marc

Man är alltid på resa och stannar aldrig. Man kan inte stanna en sekund och säga 'jag är inte nöjd' , 'jag trivs inte' . Det är bara en station. Nästa är inte som denna och tåget går hela tiden. Upp och ned för berget. Genom tunnlar. Man kan inte gråta enda dagen för att skratta nästa.

2011-10-24 @ 17:05:31
Postat av: Linnea

Tror att jag slutat tro på det där med att vara nöjd med sig själv. Eller så kommer det. Som allting tydligen ska göra.

2011-10-24 @ 18:28:40
URL: http://prochaine.blogg.se/
Postat av: alice

du är så fin björk! inspirerar mig.

2011-10-24 @ 20:07:18
URL: http://littledysfunkyou.blogg.se/
Postat av: Mr Muffin

Förlåt, förlåt om det gjorde ont :c det var inte meningen, att få det att låta elakt rättfram. jag har följt din blogg ett tag, och jag tycker att du verkar så fin. Som om du lever mitt i en känslostorm, hjärtskärande fint! du klär dig i det vackraste och har en sådan finfin musiksmak! men förlåt, igen <3/Mr Muffin

2011-10-26 @ 22:35:27
Postat av: Björk

Gulliga människor: puss!Mr Muffin: säg inte förlåt! Det var väl JAG som isåfall övertolkade, din fråga var väldigt neutralt ställd. Och såklart frivillig att svara på. Åh. Vilken dålig stämning. Förlåt mej. Och hej.

<3

2011-10-27 @ 03:41:40
URL: http://bump.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0