SOM DUVOR HITTAR HEM, SMÅ DRUVOR KOM I KLÄMHej Gud, eller vemsomhelst som råkar höra

NT2S65 on Make A Gif, Animated Gifs

Jag heter Björk och jag drömde min sjätte mardröm i rad i natt,
snälla stäng av dom nu! Jag kan fantisera rätt läskigt som vaken också. Jag lovar jag fyller min kvot. Och jag vill inte vara såhär rädd, inte jämt. Min hjärtklappning äger mej. Och mina dagar. Och min rädda rädda nacke som bara vänder sej. Snälla stäng av nätterna. Eller vrid av. Nacken. 


Och jag har byggt en koja som jag inte vill komma ut ur för utanför väntar ett liv som jag är livrädd för och så jävla dålig på att leva. Tiden hjälpte ingenting på traven! Att bli äldre gjorde bara ont. Dom ljög allihop.
Så Gud, vad ska man ta sig till? Med sina förbjudna kojbyggen. Med sitt hjärta. Med sin framtid när man kanske tvingas lägga den i Sundsvalls hand. Med sina egna händer när dom bara skakar maktlösa. Med sin tunga när den inte sagt nåt ärligt på flera miljoner veckor.

Gode Gud var ska jag ta vägen? Var finns en kyrka som är öppen och varm och: GUD ÄR KÄRLEK, VAR INTE RÄDDA på riktigt-riktigt. Var finns ett rum där man får skrika fritt? (Nu skriker jag i alla rum ändå, t ex. detta bloggrum, t ex. skolans alla korridorer. Utan att nån sagt: du får). 
VAR FÅR JAG? (- plats)JAG VILL BARA KOMMA HEM MEN JAG VET INTE VART DET LIGGER.

Kan du berätta det för mej? Och Gud gud gud kan du berätta för mej varför jag just slarvade bort min viktigaste person? Varför lät du mej göra så idiotiskt? FETT ONÖDIGT. Kan du berätta för mej hur man spolar tillbaks tiden? Kan du presentera nåntings mening för mej? Åh jag önskar jag kunde tro, jag kan inte tro längre, inte på imorgon och inte på igår, inte på dej men allra minst på mej

Hela det här året har handlat om skugga
och om att tappa greppet lite till och lite till. Stupet som ett ständigt flåsande hot framför ögat. Jag känner mej så färdig med det. Nu har jag klätt av mej all stolthet, jag har sett allt man kan se, jag vill bara gå raka vägen hem. Bli följd till en öppen dörr med trygga lampor som lyser inifrån huset.
Och om jag hittade dit skulle jag gå nu
men det gör jag inteOk, inget amen eller halleluja ikväll men jag är öppen för alla förslag och för alla mirakel
Trackback
RSS 2.0