"Vi spelar våra roller, somliga spelar dem slarvigt, andra spelar dem med omsorg. Jag hör till den senare kategorin"

Det är mitt i februari och jag lyssnar på eurodance och Depeche Mode utspätt med lite Velvet-soundtrack. Kan inte välja genre. Kan inte välja klänning, väg, middag eller mask heller. Så låter bli. Svårt att sätta sej på (blogg)pränt när man inte vet vem man är. Vill vara strukturerad och rak, snygg och säker på min sak.
Tills dess fördjupar jag mej hellre i mina inne-saker:
1. ✿ AGNES
när jag är en mörk sjö av äckel och ömkan och skriver att nej, jag kan inte ses, jag ska bygga en koja på månen och bosätta mej där och blunda tills jag inte finns. Och hon lyssnar inte till den rösten och kommer trotsigt i alla fall med rosa rosor och semlor i leopardfamnen och kramar mej tills jag ljusnar några nyanser

2. Fanny och Alexander på Dramaten
fastän det är baserat på det allra finaste jag vet och därmed så känsligt. Satte mej orolig i stolen men blev alldeles slagen och totalt tagen. Med stönande man på ena sidan och liten liten tant på andra satt jag och grät försiktigt i salongen. För att det var mäktigt och påminde mej om filmen och påminde mej om att leva. Fin slags teater-tår. Och så finns det massor att säga om jag tänker efter; om att Allan Edwall min ängel (och Alexanders) är död och Thomas Hanzon ska läsa liksom hans repliker eller om att Jonas Karlsson spelar Gustav Adolf... fast han gör det fantastiskt förstås. Och ååhhh: musiken, Detektivbyrån, hur perfekt scenlösning och glitterstämning och värmebalans. air3a43ar234ar34. Magiskt. Oavsett relation till film/serie/Bergman - GÅ OCH SE
3. DBT
haha ha haha jaja... det är alltså en terapiform. Det känns som att jag BOR i deras byggnad men jag är stabil. Jag är stabil? hörde ni. Lever upp till mitt stjärntecken. Urstark. Oböjlig. Nä, men min poäng: det funkar. Jag gillar min terapeut. För hon lyssnar på mej. Jag känner mej viktig och som ett barn på samma sköna gång. 11 psykologer senare liksom.
4. Björn Ranelid och Sara Lis melodifestivalbidrag
För att det var helt fantastiskt helt enkelt. Detta är liksom precis min älsklingsgenre, med dikt och disco hand i hand. Ja, jag skulle sträcka mej till att jämföra det med Det överexponerade gömstället som ju är min favoritlåt i hela universum. Blev pirrig, röstade fyra gånger, dansade med Clara, utnämnde den till 2012's soundtrack och skrek sedan så att Emils hus skakade när finalplatsen va ett faktum.
för att jag fortfarande är kär i honom
6. Front 242
såååååå Dieselverkstadsbra och svettiga
och hand i hand med detta band kommer:
7. Fredrik Strage
ja, han är ju skriven med hedersbokstäver i min permanenta innelista, men fick ett februariuppsving, kanske för sitt varma handslags skull. Nu ska jag lägga mej nära honom och sova:
och det ska bli skönt. Har ni nåt fint på hjärtat?

Kommentarer
Postat av: olivia

ofta jag ej e på innelistan E DET TACKEN DET :'''(

2012-02-20 @ 00:33:54
URL: http://jackie.blogg.se/
Postat av: Anonym

åh du är på mitt hjärta iallafall

2012-02-20 @ 01:56:34
Postat av: burrito

moder olivia: johodå, detta är ju ganska gamla saker. en v. 6-lista som jag bara fyllde på med björn och superaktuella agnes. men du är definitivt i mitt huvud. dina nattmackor med. och gaston, freja, thåströms nya skiva och 7-elevens drömsemlor. och jag kan fortsätta. men pausar. puss.

2012-02-20 @ 08:06:11
Postat av: Anonym

finaste fredrik <3

2012-02-20 @ 11:41:35
Postat av: m.

Tycker också att Mirakel var asgrym. Vill börja dj:a mer enbart för att kunna spela den. Och Strage, denna man, denna man <3

2012-02-20 @ 11:48:14
URL: http://an0rakcity.blogspot.com
Postat av: :*

semmeldag imorgon & emils fest & twin peaks & du!

2012-02-20 @ 19:39:48
Postat av: a

Nämen! känner mig hedrad och oförtjänt.

Ditt fina hem, din mörka trotsiga blick under rak lugg, (smaken av dig apropå T), allt till tonerna av slowdive. Vill flytta in i din bröstficka.

2012-02-21 @ 12:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0