Varför grät du på Hultsfred när The Stone Roses spelade?

Hej hej hej hej hej hej hej. Idag har jag åkt buss i fem timmar. Det var inte så skrattretande. Jag hann stirra på många tallar, äta en liter jordgubbar och lyssna på snyft 17 gånger. När jag kom till Stockholm och hade stapplat av bussen i nattlinne (min nya uniform, testa, det är gudomligt, aldrig stela strumpbyxor, bara svala svala nattlinnen mot benen) och tufsigt sova-mot-rutan-hår; ja vafan typiskt ful bara, och trött köpt en tunnelbanebiljett eftersom det regnade, så utbrast den muntra spärrvakten "vad vacker du är!". Rakt ut, med jättemycket tänder. Det var så fint, särskilt eftersom jag inte var ett dugg vacker och eftersom att jag just kommit till Stockholm. Och det var nog en man, men jag kan inte ta nån hänsyn till det, det får finnas en hejd på hatet, han hade en mjuk och uppriktig utstrålning... Men nu är jag framme, och alla har sommar. Jag minns inte riktigt hur man har det utan ett sommarjobb att fördjupa sej i. Och mina kompisar bara sticker från stan! Om jag hade ett håll att sticka åt! Snälla ge mej en stöt


till er som undrade några saker förut:

 Vem är din vän Emma? som har den här bloggen: dinosauriedisco.blogg.se
ja, vem är hon? Visst är hon lite mystisk? Jag vet detta: att jag tycker om henne. Och att hon är universums mest romantiska eller liksom kärlekslagda filmperson, det är kul
 Björk. Det är synd att det inte går att på ett kärleksfullt sätt stalka genom ditt arkiv. Antar att det är med vilje som du gjort det otillgängligt :((((
Ja, det var med mening, det var däremot inte meningen att det plötsligt skulle låsa upp sej själv, men nu är det i alla fall fritt fram för kärleksfullt stalkande ett tag till
 är du kär i någon?
nej. 
 kan du inte berätta mer om andreas och agnes och cornelia och dina andra vänner? 
Äsch, det är väl dom jag brukar skriva om. Nåväl. Andy är min bästa vän och talar nog bäst för sej själv. Fast just nu är han väldigt kääääär och därmed lite tystlåten... vackert va?
Agnes gick i trean på frysen när jag gick i ettan men jag vågade aldrig säga nåt mer än hej till henne... förrän i höstas. Nu har vi ett "bra jävla dag att vara arbetslös på"-motto, är bäst på att fånga sol och fira friheten med kokossorbet och cider på hemliga utsiktsplatser. Agnes är väldigt ofoglig, ingens tårtpralin (utom min) och bra på troschocker. Hon har gjort en grym SCUM-tatuering på sej själv och i höst ska hon gå konstskola, hurra för det, och för hela Agnes 
Cornelia bor i skogen och i sommar har vi känt varann i fyra år, vilket får henne att kvala in som min typ äldsta kompis... näe, men nästan. Hon har en bra hjärna, perfekt musiksmak, en speciell 60talsfilmsutstrålning, har räddat mej från några hemska män och stått ut med mej sorgligt mycket. Dessutom fyller hon 17 idag... Åh grattis min finaste blomma. Äg dagen, och året, och livet (whatever words I say, I will always love you <3<3<3333)
 och om vad som hände med dig och frank?
är det inte för privat? Näe, för det var ju ingenting som hände! Jag var kär i honom, och sa det, och han var kär i mej, svarade han, och jag är närhetsstörd och ville i alla fall inte vara ihop. Jag tror att det gjorde honom ganska ledsen... att jag inte kunde titta på honom... Frank är den enda jag varit elektriskt blixt-jag-dör-när-du-rör-mej-kär i. Och jag vet att ingen person kommer att titta på mej med samma sjuka kärlek i ögonen som han, snyft snyft snyft, det gör mej ledsen att tänka för noga på; hur overkligt fin, ombrysam och tålmodig han var, hur länge han väntade, och hur jag bara fällde ner mina fegisögon tills han gav upp. Vilket han gjorde. Efter ett hemskt halvår. Och sedan dess har det gått ett år, och nu är han är kär i någon annan, och det är väl en välsignad lycka. Ja. Så. Stopp. 
 har du bra kontakt med din pappa idag (du måste inte svara, det var ett tag sen du skrev nåt om honom)? 
han vill inte bli ombloggad.
 hur ser din framtidsplan ut just nu?
I en avlägsen framtid vill jag jobba på en fabrik som tillverkar glass som både är vegansk och dödsgod och bh:ar som både är i stora storlekar och sjukt fin-och-spexiga. Det är sällsynta kombinationer nämligen. Och så vill jag, på riktigt alltså, jobba med teve!!!!! Och med alkoholister. Och spela i band! Skrika under scenlampor! 
... men den närmsta framtiden är alldeles för sorgligt tom. Planerar inte att gå i skola igen förrän hösten 2013. Tills dess behöver jag bli mer behövd och mindre parasit. Typ kär. Eller köpa en katt. Föda ett barn. Lära mej spela synth och komma på bästa bandnamnet. Rymma till fjälls. Tälja lite. Säga hej till nån ny. 
 har du nån hemlighet du kan förtälja?
hemlighet och hemlighet. Jag kan säga såhär: jag är väldigt ensam ikväll. Det var väl naket sagt av mej. 
 Varför grät du på Hultsfred när Stone Roses spelade? Blev bekymrad när jag såg det men vågade inte gå fram, vi är ju främlingar så att säga. Och din vän såg ut att trösta dig.
Åh, hej. Kanske för att spelningen var så gudsförgätet dålig. Eller troligare för att I wanna be adored är en gammal gråtlåt och jag hade druckit lite gråtlikör... det var tur att den vännen var där, men säkert var hon en gråtfaktor hon också. 

Så. Är alla tillfredsställda, undrar ni något mer? Är det min tur att undra: hur mår ni? Är ni kära? Varför grät ni på Stone Roses? Har ni några hemligheter att förtälja? Läser ni era horoskop? Tror ni på Gud? Tror ni på Anders Borg? Tror ni på en god natt? Jag hoppas! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

1) Sådär. Kräktes av någon anledning i natt.
2) Nej!
3) Är agnostiker.
4) Med viss tillförsikt.
5) Kommer att bli all för kort.

2012-06-25 @ 20:20:19
Postat av: Hmm

Ovan var skrivet av mig. Vet inte varför mitt namn försvann.

/Hmm

2012-06-25 @ 20:21:11
Postat av: lämmel

hur mår ni? Egentligen bra men för tillfället miserabel
Är ni kära? Nej men hånglar ändå
Varför grät ni på Stone Roses?
Har ni några hemligheter att förtälja? Har börjat klösa i skinnet igen
Läser ni era horoskop? Ja
Tror ni på Gud? Nej
Tror ni på Anders Borg? Äsch
Tror ni på en god natt? Absolut

2012-06-25 @ 20:32:59
Postat av: Denise

hur mår ni? så där obeskrivligt fantastiskt hjärtbultande själsligt bra Är ni kära? jag vet inte svårt det där Varför grät ni på Stone Roses? haha puss Har ni några hemligheter att förtälja? finns väl alltid sådana att förtälja men skulle hellre förtälja hemligheter över en glass, åh björk. Läser ni era horoskop? nej Tror ni på Gud? ja ja ja ja ja Tror ni på Anders Borg? ibland Tror ni på en god natt? oftast

2012-06-25 @ 20:50:13
URL: http://coloursoftheworld.blogg.se
Postat av: erika

jag mår rätt dåligt, har varit deprimerad, är kanske fortfarande deprimerad, trots bästa vänner, småbarnskramar och hemlandstrygghet. jag är lite kär, men han är långt borta. kvar i sverige. och han vet inte om nåt. ingen vet om nåt. så det är ju en hemlighet. och mest tror jag inte på nåt, livet är ont. människor är onda. gud är ond (det finns ingen gud). det finns inget öde. det går inte att tänka utanför tanken. sådant där.

Svar: <3
Björk

2012-06-25 @ 20:57:23
Postat av: sandra

trots en kanske liten irriterad ironi i ditt "är det min tur att undra nu?" så känns det fint att svara. för jag gillar den här typen av kommentarer.

hur mår ni? bra trots total isolering i den hemstad där tiden står still... jo jag jobbar. men funderar på att rymma ändå
Är ni kära? nej. hade dock en liten crush på någon för små veckor sedan. tills jag verkade se dennes riktiga (läs: nyktra) jag. sedan såg jag denne hångla med två andra personer och allting föll samtidigt som det kändes bra. tror jag.
Varför grät ni på Stone Roses? det gjorde jag inte... jag dansade med någon popparsnubbe som hette jakob... gjorde luften dammig bland medelåldern som stod likt statyetter. Däremot grät jag under the cure... fast jag lyssnade bara... gömde mig i de offentliga duscharna för en sanning jag inte ville se på.
och Har ni några hemligheter att förtälja? med en viss sorg kan jag förmedla att jag inte kommer på någon storslagen helighet, nej inte ens en liten. Läser ni era horoskop? nej. Tror ni på Gud? nej. Tror ni på Anders Borg? NEJ. Tror ni på en god natt? jag tror på en natt där jag egentligen vill dricka vin och dansa till femtiotalsrock på min persiska matta och slå huvudet i franslampan... men istället kommer jag tvinga mig själv till att försöka sova... ack detta sommarjobb

2012-06-25 @ 21:12:43
URL: http://mellankrigen.blogg.se
Postat av: alice

jag mår ingenting är bara tom. jag är lite halvt kär fast i fel person. jag grät säkert när stone roses spelade fast då satt jag hemma i min säng och tänkte på att jag missade cure. jag har massa hemligheter fast inga att förtälja. nej jag råkar bara alltid läsa gamla horoskop men det betyder otur så slutar innan jag läst färdigt. nej jag tror inte på gud. tror inte på honom ett dyft. jag hoppas väl också.

2012-06-25 @ 21:18:56
Postat av: Anna

Tycker om att få frågor, så därför svarar även jag.
Hur mår ni? Allt för dåligt, men just den här morgonen känns ändå ganska fin. Är ni kära? Ja! Varför grät ni på Stone Roses? Fin fråga, men jag gjorde aldrig det. Har ni några hemligheter att förtälja? Att världens finaste kille brukar halta förbi mitt fönster några gånger i veckan och jag blir alltid lika glad när jag lyckas träffa in tidpunkten när det sker. Har även mött honom några gånger och senast så fick jag ett leende och ett hej. Kanske inte så jättehemligt, men du är den första jag nämner honom för. Läser ni era horoskop? Ibland. Tror ni på Gud? Jag varken tror eller inte tror; är öppen! Tror ni på Anders Borg? Har inte ägnat tid att lyssna så mycket på honom. Tror ni på en god natt? Aboslut!!

2012-06-26 @ 08:31:52
Postat av: andy

åh. försökte kopiera ett hjärta men sitter på en macbook och ja.... jag vet inte hur jag ska göra för att kopiera hjärtat? eh jag är inte så bra. men det är du! bäst. är du!! lyssna på do your best and don't worry som jag gör just nu PUSS

ps. jag är väl inte så tyst? bloggar för fullt ju!

2012-06-26 @ 16:25:36
URL: http://popluggen.blogg.se
Postat av: m.

Du är bra och som svar på dina frågor:
Jag är lite bakfull för jag var på en usel utefest igår men vaknade i ottan. Men annars mår jag fint. Jag är superkär, helt upp över öronen förälskad och förevigt förlorad i ett sockervaddsmoln. Lite så. Och om jag skulle ha gråtit på Stone Roses så skulle det vara för att jag hade förväntat mig så himla mycket mer. Fast jag var ändå där med två bra personer och fick kramar så jag ska inte klaga. Jag har ingen hemlis som jag kan komma på sådär rakt av faktiskt. Får återkomma med det. Horoskop läser jag så fort det finns med i dagstidningar. Det gör mig glad. Jag tror inte på Gud, och inte på horoskop heller för den delen men jag läser det iallafall för det är spännande. Om det är någon jag absolut inte tror på så är det Anders Borg. Om han hade varit ett djur så hade han varit en blandning mellan en skorpion och en vessla, även om vesslor är gulliga. Jag tror att detta kan bli en god natt med tanke på hur trött jag är. Och för dig också!

2012-06-27 @ 16:47:10
URL: http://an0rakcity.blogspot.com
Postat av: Anonym

hur mår ni? Jag mår ganska bra. Det har varit sämre. Är ni kära? Aldrig. Varför grät ni på Stone Roses? Det gjorde vi inte. Har ni några hemligheter att förtälja? Säkert. Läser ni era horoskop? Nej. Tror ni på Gud? Ja. Tror ni på Anders Borg? Tveksamt. Tror ni på en god natt? Absolut, absolut. Med fina vänner.

2012-06-28 @ 17:29:46
Postat av: Alva

hur mår ni? en slags tomhet känner jag.
Är ni kära? nej, men önskar. Varför grät ni på Stone Roses? var inte där. Har ni några hemligheter att förtälja? nej, har inga. Läser ni era horoskop? nej. Tror ni på Gud? nej, han finns inte. Tror ni på Anders Borg? sedan jag såg en film när han dödade en räv och han blev tillfredsställd av det så har jag ogillat honom extremt mycket, tror ej på honom. Tror ni på en god natt? kanske, om jag slipper jobbiga drömmar.

du är fin

2012-06-28 @ 19:36:27
URL: http://witnesstheempresses.blogg.se
Postat av: Anonym

jag är kär i min bästa kompis och jag hatar det och jag vet inte vad jag ska göra. jag har aldrig sagt det till någon nånsin.
genom att posta den här kommentaren så erkänner jag det till och med för mig själv. hmm ser det som terapi. nästa steg i processen skulle kanske vara att skriva in mitt namn i avsändarfältet... men inte än.

JAG ÄR KÄR I HENNE
JAG ÄR KÄR I HENNE
JAG ÄR KÄR I HENNE

åh neeeej tänker jag mest. och hjälp

Svar: åh kära vän, jag har ingenting att säga om saken, jag hoppas att det får en god fortsättning och att ingenting går sönder <3
Björk

2012-06-29 @ 00:23:47
Postat av: Sandra

Ja! Jag undrar en till sak! Var hittar man det vita vackra du har under ögonen? Eller är det bara vitt smink?

Svar: åh, jag vet inte riktigt vad du menar; jag har aldrig någonting alls under ögonen, knappt nåt sminkigt, utom möjligen glitter ibland. det kanske kan skimra vitt på något foto.
Björk

2012-06-29 @ 20:45:10
Postat av: Rebecca

Jag mår konstigt, ligger i sängen och är trött, reser mig, stressgråter utan stress, är uttråkad.
Jag är så okär som man kan bli i människor som jag har träffat, men kär i minst en person i varje film jag ser/varje band jag lyssnar på/alla böcker jag läser.
Stone roses kändes fel, jag grät inte, jag skrattade åt hur icke upp till mina förväntningar det var.
Det känns som att mina vänner bara flyter längre och längre bort.
Jag läser horoskopet och tror varje gång att det är just idag, just denna vecka, just detta år som jag kommer att bli kär/bli modig/ finna en mening.
Är inte gud och anders borg samma sak?
go'natt!

2012-07-01 @ 15:49:47
URL: http://rbecka.tumblr.com/
Postat av: emma

"som har den här bloggen" - underbar
björk <3

2012-07-01 @ 16:58:50
URL: http://dinosauriedisco.blogg.se
Postat av: m

jag tror inte på anders borg men jag tror på gud

2012-07-04 @ 16:03:47
Postat av: Anonym

jag är i cirka samma situation som dig, jag är en s.k avhoppare och gör "ingenting" om dagarna/nätterna. jag undrar hur din ekonomi går ihop? ohyfsad fråga? jag behöver tips? mvh pank.

Svar: den går inte ihop. det slår mej i magen varje dag. jag kan inte ens bidra till hyran - pinsamt och deppigt. tjänar matpengar genom barnvaktande men ska ta mej i kragen och släpa mej till nåt tråkigt bossigt arbetsförmedlingshus snart ändå. fastän det stretar emot. det finns bidrag att få. och kanske nåt jobb att söka under tiden. men ja - jag har det inte så fett. jag väntar på mirakelidéer. det är så ohett med pengar, i alla bemärkelser, att vilja ha dom också. men skönt såklart att inte vara en total parasit, som just nu. ack å ve. balans. panik. snart ljusnar nog våra stigar! dom i huvudena alltså
Björk

2012-07-04 @ 20:34:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0