om att låta Let your body decide slå inHej allesammans vill ni lyssna när jag jublar? För jag har gjort nåt sååå bejublansvärt: HOPPAT AV SKOLAN! 

Hoppat av skolan och rakt in i min egen famn. Jag lever i en kram! I jämförelse med föruts konstanta magont. För det är det att denna känsla förföljt mej; att jag går hal, halvhjärtad och förljugen genom dagarna. Och det är en känsla som blir ett monster! Ett monster som kommer fram i mörkret om kvällarna med gula ögon och otäck tunga för att mata självhatet till bristningsgränsen. Jag har blivit så skamsen när jag råkat läsa dagboksblad eller blogginlägg från 2007, för mina gamla ideal svider som smockor. Jag har ju övergivit dom! Och tydligen istället börjat tycka att det är skönt att luta mej mot ett system. Till vilket själadödande pris som helst. Inte beredd att offra nånting eller möta någons höjda ögonbryn. Jag har blivit mjuk i kanterna, uppgiven, lat, konflikträdd och heltidsdeppig. Börjat simma i stim. Omöjlig att tycka om. Feg och fåfäng.
Och jag är helt övertygad om att det (obs! i min situation) är latare att gå kvar i skolan än att hoppa av. Äkta lathet vore att stanna kvar som en liten snyltare i systemet och fortsätta svälja studiebidrag och äta skolmat utan att ha roligt längs vägen och - viktigare - utan att ens en gång lyckas samla på mej praktiska betyg. För jag skulle väl kunna fortsätta, klara mej med nöd och näppe, tappa ytterligare lite livslust och om ett år få stå i den sabla studentklänningen - men oavsett hur fin, ljusrosa, diamantig och överdriven den skulle vara skulle jag stå innanför den, vilsen och ostolt. I bröstkorgen en krossad skrivpassion och i handen ett ytterst klent betygskuvert. Det känns som en LÖGN som jag inte vill spela med i eller fullfölja... och dom senaste månaderna har olika blickar brottats i min nacke, dels samhällets stränga utbildnings-öga som viskat om otacksamhet - och dels Ola Salos ögon och dom har varit så plågsamt besvikna över vilken räddhågsen och opassionerad person jag blivit på sistone. Ledsen över att jag glömt allt vad It takes a fool en gång lärde mej, för sedan jag började på Fryshuset har jag verkligen blivit stelare ängsligare tråkigare missnöjdare likgiltigare ytligare blekare fulare fastlåsadare och olyckligare. Jag tycker inte om mej själv i skolkorridoren. Den klär mej inte och den förföljer mej dessutom hela vägen hem sen. Åh, utbildning som egentligen är så vackert! Jag önskar att jag kunde utnyttja det bättre, och det finns så mycket jag skulle kunna säga om skolsystemet, som är rätt fult (oändligt generöst och sjukt trångt på samma gång) - men detta inlägg vill inte ta på sig för många roller. Minst av allt svartmåla eller skylla på någon. Alltså lämnar den detaljer om exakt varför och presenterar hellre mitt beslut (min livräddningsaktion!). Och i detta läge kanske någon känner att jag ska komma ner på jorden... men jag vet hur det låtit när människor omkring mej hoppat av: "ååh den latmasken som bara hade 1,5 år kvar, hallå, hur-svårt-kan-det-vara?"
Och därför vill jag försvara och tydligt förklara, för det är förstås lätt att bli frustrerad å andras vägnar, lätt att gå färdigt gymnasiet åt dom, i sitt huvud, men knappast lika lätt att gå dit med sin egna ledsna kropp varje dag i "bara" ett år till. Får missunnsamhetspikar från såna som också önskar sig bort och uppriktig oro från såna som "vet vad arbetsgivare ställer för krav" - FÖR MAN KLARAR SIG INTE UTAN GYMNASIET. Inte en meter! Det ska du va medveten om!
Nå. Må så vara, snäva land, men jag klarar mej ju inte inuti gymnasiet. Och ingen annan behöver sörja detta dumdristiga beslut eftersom att det:
1. Inte är ett dugg dumdristigt utan odlats fram under ett år av noga tänkande och
2. ... det är ju  J A G  som får äta upp det om något år på folkhögskola och...
3. ... en finfin bi-effekt är att jag redan mår mycket bättre. Jag känner att jag har mitt liv som en present. Vidöppna dagar, tid att tänka. Andra märker det på mej. Bara när jag springer ut på Hornsgatan och håller Agnes i sammetsvantehanden och hon säger att hon känner i hela kroppen att jag är lättad. Att jag är så befriad så att det syns efter en minut. Innan jag ens sagt nåt. Detta gör mej alltså till en gladare och snällare och avslappnadare människa. Det är kanske den viktigaste poängen.
När jag var fjorton bloggade jag en gång:
"och det känns som alldeles fel skäl att göra nånting" om att prestera i skolan blott för att förnöja nån annan. Blott för att slippa skäll och dålig stämning. För att uppfylla målen och stoppa in mej i mallen och va mjuk och len och medhårs och (HJÄRNDÖD). Och jag måste ju inte längre, insåg jag nyss. Jag är så mald och mosad i hjärnan att jag glömt varför jag går dit på morgonen. Om det varken gör mej klokare, gladare eller ens betygsrikare verkar det ju smulan dumt... Jag har verkligen satt min skolgång under lupp sedan i höstas, fortsatt gå dit, känt efter och undersökt - men nu är granskningen färdig och denna linje lämnar mej tom. Det finns ingen anledning att stanna utom normen som säger att Alla-Ska-Gå. Vadå alla ska gå. Varför...?! Tack till mitt lilla ifrågasättande öga för att du vaknade igen. Nu tar jag av mej dom här obekväma trånga kläderna. Jag förstår att gymnasiet är praktiskt - eller rättare sagt, att det kan vara det. Jag är så imponerad av alla som stannar kvar i det med liv och betyg i behåll! Men jag är också imponerad av mej själv, som lyssnar på min mage och räddar några år av mitt liv. Det här gav mej ju ingenting. Ingenting till vare sig hjärna, själ eller vidare-utbildnings-framtid.
Och "vad ska du göra nu?" - oooh hej, du delikata problem, jag kan tänka mej miljoner saker. Läsa, skriva, tänka, simma, syntha. Ja, och den praktiska verkligheten; det är klart att jag behöver en inkomst motsvarande minst studiebidraget som jag nu förlorar och som förut bekostade min mat, men... är det någon som har ett barn eller? Jag kan vakta och leka med det. Jag kan skriva en text till nån tidning. Jag behöver bara till brödfödan och kanske helst en andel av hyran och några rosor, men det känns inte hopplöst. JAG ÄR HET PÅ MARKNADEN! Sno mej snabbt! bmirjamsdotter@gmail.com! Skynda fynda! Fantastisk ung arbetskraft till salu!
Jag vill inte utstråla nån ohejdbar superhjältekänsla... men... joho! Och den förlorade chansen att använda fin frasig prinsessklänning i femhundra överdrivna lager och dricka studentchampagne? Ähhh, det löste Cornelia smidigt åt mej: "du får ha en avhoppar-fest istället". Hurra! Det är med exakt den känslan jag hoppar av: dom gamla mjölkskuggorna bakom ryggen och en större champagnesol i sikte. Ett klokt, modigt, välgrundat beslut som är värt att skåla för. För det är jag som har fattat det och jag som ska leva med konsekvensen sen. Således kan ingen annan bestämma. Ha ha ha, sånt som en lätt kan glömma bort i systemkostymen.
Och det är klart att jag har en framtid framför mej, jag tror bara inte att denna gymnasielinje rustade mej så bra för den. Redan i oktober 2010 skrev jag om hur skrivarlinjen skavde, och den vinden vände aldrig. Jag har IG i samtliga skrivarkurser och har aldrig skrivit så lite och dåligt som under min tid på Fryshuset. Mitt självförtroende på den fronten är en sten på havsbotten. Jag längtar efter revansch, att rensa huvudet från alla regler och skriva igen. För jag älskar att skriva. Vad fan. Egentligen. Det är ju det enda jag älskar. Det, synth och glass. Och jag STRUNTAR I ATT DET ÄR OCOOLT ATT ÄLSKA NÅNTING ALLS! FUCK ALLA SVALA KODER!!!! Jag älskar att skriva. Innerst inne och snart ut i fingerspetsarna. Det var bara väldigt längesen jag älskade en text. Men jag har all tid att återerövra det! Åh det här känns som en lång julafton, jag är så sanslöst snäll mot mej. Att orka ta mej på allvar är det bästa jag gjort i år.
Och apropå julafton är detta ändå den finaste present jag fått, och det är på tiden att öppna och använda den:Sammanfattningsvis: puss, mitt nya böljande blanka liv! Snälla håll mej i handen för jag är lite nervös för havet är så stort och jag vet inte riktigt var jag ska än. Men jag vet att:

do, do, do! what you wanna do, don´t think twice,
do what you have to do,
do, do, do, do, let your heart decide 
what you have to do
that´s all there is to find


Hör ni det! En allsmäktig lag, den enda och vackraste

Kommentarer
Postat av: Sandra

Björk, jag är så glad för din skull, verkligen, i hjärtat.

Önskar att alla förstår och ser din skrivarbegåvning och ger dig ett jobb NU.Tack för ditt inlägg, det betyder mycket på många sätt.

Kram!

2012-03-30 @ 08:47:19
URL: http://sandragustafsson.se/blogg
Postat av: freja

åh jag är så glad för dig. vi ses bland all glass snart. puss

2012-03-30 @ 09:21:20
URL: http://wewillfall.blogg.se/
Postat av: mikaelah.

grattis till avhoppandet!

försöker själv tänka på om jag vågar nu. kanske gör jag det. kanske skulle jag ångra mig för mycket, kanske kommer jag gå ur ettan iallafall.

men det spelar ingen roll. för detta blogginlägg fick mig att inse att det är mitt val.

2012-03-30 @ 09:33:42
URL: http://wastedyouth.devote.se
Postat av: Hmm

Något som känns så rätt i hjärtat kan aldrig vara fel.Och som du redan själv är inne på så finns komvux och folkhögskolor i detta underbara land. Och inta allt för sällan så är skolan så mycket roligare när man har livserfarenhet bakom sig som man kan associera till när man pluggar.Så Grattis Björk!För er andra. Ett är kvar är ingenting. Det går skitfort.

2012-03-30 @ 10:30:02
Postat av: Aino

Det låter verkligen som om du gjort rätt val, hoppas allt blir bättre :*

2012-03-30 @ 10:49:04
URL: http://genomdimmorna.blogg.se/
Postat av: hannau

ÅH VAD KUL ATT LÄSA GRATTIS TILL MODIG

<3<3<3

2012-03-30 @ 11:36:51
URL: http://hanaochyrsa.blogg.se/
Postat av: Anna Toss (också avhoppare)

Ah det kommer att gå bra. Stigen blir kanske knölig men den är helt rätt. Heja!

2012-03-30 @ 13:06:43
Postat av: Anonym

Grattis, så modig!!! Lycka till med allt, det kommer gå så bra.

2012-03-30 @ 13:48:03
Postat av: Kattis

Wow, imponerande! Jag började grina någonstans där i mitten, haha. Tragiskt att en skrivarlinje ska kväva en skrivarlust.. det ska ju vara tvärtom. Önskar dig lycka till med allt, det kommer gå bra!

2012-03-30 @ 14:19:26
Postat av: din charming man

do, do, do! what you wanna do.... i mitt rum!

2012-03-30 @ 15:08:47
Postat av: Grävling

Ytterligare lite uppmuntran i ditt beslut: http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2012/feb/01/top-five-regrets-of-the-dying(Och apropå folkhögskolor: Sörängen i Nässjö är ett fint ställe.)

2012-03-30 @ 15:15:14
URL: http://anteckningar.nattknytt.net
Postat av: Johan V

Låter helt kung. Vad du gör och vill göra måste inte passa in i någon slags norm. Floskler och jargonger om utbildningskrav hör inte hemma i en debatt om psykiskt välmående, du har ju ett helt liv framför dig, tid och åter tid att läsa in och upp eller ut vad som nu kan krävas senare. Att må bra är dock prio ett, utbildning är som pengar i att alla är övertygade om att man måste ha det för att klara sig och lyckas här i livet men är det inte tvärt om? Klarar man sig och är lycklig så fixar man allt det andra. Kör hårt, bruden, och gör som du gör.

2012-03-30 @ 16:17:38
Postat av: ebba

vill bara kommentera för jag gör ju aldrig det och detta var ju bara ett så himla bra inlägg, lycka till!!!!

2012-03-30 @ 17:21:17
URL: http://ffflaws.blogg.se/
Postat av: Eva Lundqvist

Fina Björk! Tragiskt läsa att skrivarlinjen stal ditt skrivande ;( Men jag tror du kommer erövra det på nytt och då till en helt ny nivå!!! Ha det så gott och njut av din tid som du bestämmer helt över nu och du kommer få inkomster1 kram!

2012-03-30 @ 17:22:24
Postat av: Rebecka

Hej, ville bara säga att du är modig! Blev så glad över det här inlägget. Du är fin. Och The Ark är fina.

2012-03-30 @ 18:04:17
URL: http://themostradicalthingtodo.blogg.se/
Postat av: cornelia

ååååh jag vet inte vad jag ska säga! men du är bäst! i hela världen!

2012-03-30 @ 18:44:56
URL: http://milkmilkmilk.blogg.se/
Postat av: m

åh blir så glad av detta!! Helt övertygad om att det är rätt beslut, starkt av dig att fatta det! Det kommer alltid finnas folk som är missunsamma och som säger att man inte får jobb osv osv men kom ihåg att lita på ditt eget omdöme, de kan ju inte sätta sig in i din situation. Kram!

2012-03-30 @ 19:35:11
Postat av: m.

Jag började gråta när jag läste denna texten, bra, bra, bra! Heja dig. Skäms inte och ångra dig inte. Fira med champagne och glass och allt som är bra.

2012-03-30 @ 21:21:56
URL: http://an0rakcity.blogspot.com
Postat av: anni

GRATTIS!!!!!

Inte en dag för tidigt!Du är så himla duktig och modig och BRA.

Om du behöver en hand att hålla dig i därute i utanförskolan-rymden så finns jag ju här. Jag vet faktiskt hur det är att inte alls gå gymnasiet. Att det kan vara smartare att hoppa över den "självklara" biten i livet. För det är ju viktigare att LEVA sitt liv än att dö skol-döden.Jag är jättejättestolt över dig.Säger som Christoffer-Robin sa till Nalle Puh en gång,

"You're braver than you belive, stronger than you seem and smarter than you think."STOR PUSS!

2012-03-31 @ 00:04:51
URL: http://beivor.blogg.se/
Postat av: Anna

Du skriver mycket bra. Min observation är dock att du, i stället för att undvika problemet (gymnasiet), borde ha fått hjälp att komma till någon professionell och prata (iom att du verkade må dåligt) samt fått hjälp att styra upp situationen. På ett annat sätt än att hoppa av, alltså. Om tio år kommer du förstå varför, ingen idé att försöka omvända dig nu. :)

Jag önskar dig dock lycka till!!

2012-03-31 @ 07:48:53
Postat av: Emelie

Du är liv. Du är cool och kärlek. Låter som ett bra och härligt beslut. All Lycka

2012-03-31 @ 09:19:04
URL: http://bobhnud.tumblr.com
Postat av: Susanne

Så väldigt bra att du fattat ett beslut som gör dig hel igen. Inget kan stoppa dig nu :) Kram, kram.

2012-03-31 @ 10:43:37
Postat av: Björk

ÅåÅååhhh är alldeles överväldigad. Ni är dom finaste trognaste snällhjärtade gulligaste bästa. Samlade här hos mej. Vilken dröm. Fast sann.Vill bara förtydliga till Anna:

alltså, jag har såklart suttit i hundra miljoner möten på skolan med olika mentorer/syo-konsulenter/skolsköterskor och i terapirum i olika konstellationer. Tog till jättemånga professionella och situations-uppstyriga åtgärder innan detta beslut stod som ofrånkomlig segrare

2012-03-31 @ 11:17:45
Postat av: Lisa

BRA. Så väldigt bra. Precis vad jag behövde läsa att något som stjäl ens själ inte behöver vara. Puss

2012-03-31 @ 11:18:48
Postat av: ulrika

bra beslut björk! heja dig! jag hoppade också av gymnasiet, hatade att alla där försökte få mig att vara någon jag inte ville vara och det var det bästa beslutet jag någonsin gjort. sen började jag på folkhögskola ett år efter och trivdes superbra för där får man vara som man är och jag hittade vänner för livet. lycka till, kram!

2012-03-31 @ 11:21:37
Postat av: Emil

Är så stolt över min morrhårsbärande kattbästis <3 Rebellen, livsnjutaren, mjölklaparen, konstnären, poeten, flickan, kvinnan, drottningen, snyggingen och förebilden Natascha Björk Mirjamsdotter.

2012-03-31 @ 13:37:22
Postat av: Carolina

Jag vet att du kan ta revanch. Jag kommer läsa allt du skriver oavsett vad du tycker om det. För mig är du tillräcklig. Krossa systemen, då blir jag glad för din skull. Du skriver ännu ett sådär fantastiskt blogginlägg. Jag tog samma beslut en gång. Och jag blev aldrig helt krossad. Jag tog revanch. Du. Kan. Också.

2012-03-31 @ 17:44:09
URL: http://intimation.bloggo.nu
Postat av: Felix

Shit, din text talade till mig typ såhär mycket (gestikulerar). Jag har vart körd i skolan sen 4-5 år tillbaka. Spenderade till och med ett år på IV för att komma in på en gymnasielinje och nu står jag här på våren i tvåan och har sen några veckor känt efter om jag vill gå kvar. Men det finns inte nog med saker tror jag. Kuggar i alla ämnen även fast "Vi vet att du kan, du måste bara prestera bättre, visa för oss". Det har låtit likadant sen i 7:an. Får höra att jag är så bra, fast jag är inte så bra. Spam-spam-spam. Tack iaf för bra läsning!

2012-03-31 @ 20:18:17
URL: http://masterofceremonies.blogg.se/
Postat av: sonia

PUSS!!!!!!!!! det va bra!

2012-04-01 @ 00:26:55
URL: http://hejhejdo.devote.se
Postat av: Katarina

Har tänkt så mycket på dig. Jag är ju tant (neeej, inte egentligen) och mamma. Min dotter är bara några år yngre än du och ska nu välja gymnasium. Jag går runt här som en furie och ratar och tänker. Det är jättehemskt att var ung ibland men det är hemskt att vara förälder också. Tanken att du kanske dör innan ditt barn är i en trygg hamn är så läskig. Samtidigt, du sätter en individ till världen och inget fyller ditt hjärta så starkt som upptäckten att den individ du är skyldig till hittar och väljer sin egen väg i kaos.

Som mamma är du slav under alla normer. Många gånger bara för att. "Barnförsäkring, barnsjukförsäkring, skaffa bra betyg, välj rätt gymnasium, rätt vänner, rätt liv". Och det enda man egentligen vill är: "Bli lycklig! Jag är beredd att hålla mitt paraply och min tårgassprej och mitt liv över dig, min kära vackra dotter. Är du glad, då är jag glad."

Vi har så många normer och så många fördomar att slåss emot i detta samhälle. Nu som alltid är det pionjärerna som är de som kan peka ut dumheterna och idiotin och som till slut kommer att leda utvecklingen. Som mamma kan jag aldrig säga att "ja, det är jättebra att hoppa av gymnasiet". Och jag har ingen aning om vad din mamma säger eller tänker. Respekt där.

En sak vill jag iallafall säga, jag är ganska säker på att du kommer att hitta din egen väg framåt. Alla är unika, en del är mer unika än andra. Det är aldrig lätt att gå emot strömmen men det kan också stärka dig enormt! Önskar dig all framgång och känner i mitt hjärta att din väg framåt, i ditt eget liv, kommer att bli väldigt väldigt bra.

Kram

Katarina

2012-04-01 @ 18:57:56
Postat av: Milena

Sjukt modigt gjort, blir så glad av att läsa det här! Heja dig!

2012-04-01 @ 21:02:53
URL: http://ultravioletviolence.wordpress.com
Postat av: julia

vet du, jag har gjort detsamma. fast med universitetet då som jag dog i. men nu är det över! faen vad bra vi är! nu ska jag också börja leva. och jag älskar också Ola Salo förresten. puss och hej

2012-04-01 @ 22:18:52
URL: http://himlahus.blogg.se/
Postat av: Anna

Du är SÅ modig och det är det enda som är viktigt. Och så bra! Herregud, du har ett helt eget språk och en oefterhärmlig stil. Om du återfår lusten att skriva vore det en god gärning för litteraturen. Fint att läsa att du mår bättre! Puss.

2012-04-02 @ 06:32:40
URL: http://drickerte.blogg.se/
Postat av: catrin

Modiga, koola, vackra, underbara Björk! Först när jag läste tänkte jag; nää-ä, det är ju dumt... hur ska det gååå där ute i livet, hur ska det se ut på ett framtida CV osv. Som en liten tant tänkte jag.

Sen blev jag bara glad över att du är så mkt friare i tanken & modigare än jag. Trots din späda ålder (hihi, det tänker jag ganska ofta. fånigt, va?). Klart det kommer fixa sej, är det nånting man lär sej med tiden (tanten igen) så är det att allting ordnar sej. Det kan va snårigt och svårt och skitjobbigt men det fixar sej till slut. Allting, alltid.

Hoppas du hittar nåt underbart att göra & härligt att du redan känner dej så mkt friare och lättare! LYCKA TILL gullunge, puss å kram!

2012-04-02 @ 12:09:22
URL: http://jagtyckerinteomfiskbullar.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jag tvivlar inte en sekund på att du kommer klara dig fint även utan gymnasiet. Jag tror din skrivartalang och ditt mod att gå din egen väg kan ta dig precis hur långt som helst!

2012-04-02 @ 16:56:02
URL: http://knutlisa.tumblr.com
Postat av: Jörgen

Låter härligt Björk : -)Och jag ska inte gnälla på någon som säkert menar väl, men fraser som "Om tio år kommer du förstå varför" ger mig små allergiska prickar här och där på kroppen ...Lycka till Björk, jag håller på dig och tror på dig i alla lägen! Kram!

2012-04-02 @ 17:51:46
Postat av: Anna

Det här gjorde mig glad på riktigt! Jag tror på dig stenhårt och jag tror på livet. Livet är fullt av möjligheter! Jag är övertygad om att du har tagit rätt beslut. Ett beslut är alltid rätt om det känns rätt i kroppen! Heja dig! :)

2012-04-02 @ 23:56:43
Postat av: julia

Vad SKÖNT det var att läsa det här!

2012-04-03 @ 21:33:54
Postat av: Karl

d e nog bra d du gör

2012-04-04 @ 17:19:55
Postat av: Sandra

åh, en av mina närmsta vänner hoppade nyligen av gymnasiet, mitt under andra året. Hon hade fått nog, kände att hon passade inte in, att lärarna inte brydde sig alls vilket skolan ej heller gjorde. hon gick på en lögnarskola! fungerade ungefär som elever som kommer till de första lektionerna för att rövslicka (ursäkta) lärarna och få dem att tro att, jag är en bra elev! men sedan försvinner de och skolkar resten av livet ungefär.jag var riktigt glad för hennes skull! för att jag visste att hon mådde inte bra av att gå där, hennes avslut på gymnasieepoken mynnade ut i lycka och frihet och precis som du skriver "konstant magont", ingenting hon längre behöver ta del av.det jag vill säga är såklart man ska göra det som känns bäst. lustmänniskor är de allra bästa!

Jag blir faktiskt stolt över de som hoppar av gymnasiet (det kan dock variera beroende på vilka som var anledningarna... såklart) för jag önskar att jag kunde! att jag var så stark. men jag skulle inte våga.iallafall så är det så självklart egentligen att, livet är verkligen inte kört utan skolan, det kan bli svårare men det finns lösningar på allt! ingenting är omöjligt! du kan ta dig vart du vill och du kan göra vad du vill och åh. du förstår väl.jag har alltid så svårt för att vara kortfattad... men be strong björk! man vet att man gjort rätt när man går hem med ett lyckorus som bubblar upp likt kolsyra ur halsen

2012-04-14 @ 19:38:36
URL: http://mellankrigen.blogg.se/
Postat av: ia

fan va du är cool!

2012-04-26 @ 19:29:53
Postat av: c.

tårögd.lipig.hurra! du är verkligen nåt speciellt. på riktigt riktigt riktigt.

2012-08-07 @ 01:08:17
Postat av: Anonym

Du är så fantastisk! Och bakom detta ord finns det säkert tusen andra ord, de tilltalar dig lika starkt (sagolik, storartad, lysande, toppen, underbar, fabulös, enaståense - och bakom dessa ord gömmer sig nya ord och det TAR ALDRIG SLUT). Glöm aldrig det!!

2013-11-01 @ 22:06:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0