pappa

min pappa är champagne, Tarantino, Montmartre, sms klockan 01:02 om fina nylackade naglar, han är sex remsor på raken i en fotoautomat i Berlin, iver och flygbiljetter. Han är gulnade jordglober, lp-spelare, ljusblå skrivmaskiner som heter Brother de Luxe. Han är Olle Ljungströms käppassistent och ett gulbrunt våffeljärn med tygsladd. Våfflor såklart! I första solen, längs husväggen. Han är en vägg av magmuskler när man kramar honom, en vespatur i vinden, stracciatella. Han är sammetsmantel och trygg parfym. Och han är alltid på resande fot, så även idag
- på sin bemärkelsedag. Grattis pappa. 


aftontraktorturen

är hos min fader. han som plötsligt, sedan i oktober, bor i ett hus. på landet. jag har varit här blott tre gånger och inte vant mej alls. vid hur overkligt stjärnklart det är. tusen miljoner stjärnor, så tätt. och flygplanen som startar och landar, öppnar fantasin. och alla alldeles för många fönster i hela huset med mörk trädgård utanför. jag är livrädd hela tiden. men katten är så fin, en liten kelig himmel i knäet.
Och där ute finns en nyköpt traktor, för min pappa är galen. vem kunde tro han skulle ha en traktor. men han tog en kvällstur nyss, klev i grova skor och rökte kvällsciggen och såg så lycklig ut i traktorlysets sken. och jag älskar honom. godnatt.

RSS 2.0