höst, hus, betyg

Alla frågar ivrigt vad jag ska göra i höst,
och jag är bara helt cool, avslappnad, rycker på nonchalanta axeln;
- måhända Stockholm, måhända Skåne, måhända IV kvar i Sundsvall, kan ju också va skittrevligt.
Bryr mej inte så noga! 
Fast oftast säger jag ändå Stockholm. Fryshusets skrivarlinje. Det är femton platser åt blott tretton sökande, så chansen är trots allt rätt stor att jag kommer in. Trots mina klena 165 meritvärdespoäng. Hö hö. hö.. hö host host fan vad jobbigt det ändå känns för mvgpersonen djupt inne i mej att säga så.
NÅVÄL. Förhöret fortsätter med nåt i "men var ska du bo då?"-stilen och min coolhet fortsätter med ett svalt "äääh, vet inte riktigt, men det ordnar sig väl på plats, kan väl ba' ta ett badkar nånstans". 
Det är sant. 
Jag oroar mig inte. 
Jag blockerar flitigt framtiden ur sinnet. Kan inte riktigt föreställa mej.
Att släppa taget om blåa enplans-Oasenhuset. Att släppa hemvägen genom Nacksta. Släppa dunkla hallen som aldrig har lyse och Hamlets museumrum. Tomteplanschen i köket som hänger uppe året runt för att dölja trasiga tapeten bakom. 
Eller: ett tagsläppande kan jag så väl tänka mej, ty jag trivs ju inte på en fläck. Men min intensiva bortlängtan har svalnat och allt jag vill är att somna om. 
Tre sista veckorna. Skitviktiga och misslyckade, jag är inte i fas eller efterlängtat tagen i kragen. Slår snarare omotivationsrekord - för hur än aktiv kamp så slutar det ju ändå i urusla betyg, bara mer eller mindre urusla, och då är jag hellre superurusel. Ologiskt? lite. Men urusel light eller äkta urusel - ni kan väl tänka er. Light-moroten funkar inte. Elva feta fina MVG hade funkat som morot, men bleka små G:n i kanten hjälper föga. Jag vill att det ska KÄNNAS. 

Men dessa sista historiska veckor kommer att gå, för tid går, så himla snabbt, och jag kommer att överleva, och jag kommer att göra mina sista Kalleprov, sista vårvernissage, avslutningsmiddag, spexfoto, avslutning, plötsligt är det sommar. Och den kommer va' skitgrym. Inte still en sekund blir mitt motto. 


Men hösten? Sommaren blåser förbi och det är plötsligt augusti; att stå bostadslös då är inte lika skitkul. Jajavisst kan jag nödbo hos pappa, men det är långt från stan och med ganska osmidig trafik, och alla säger "man kan byta skola! och flytta! och göra om! och göra rätt! och göra fel! och ändra sig!" men jag tror verkligen på att göra rätt från början. Att välja nåt som inte känns tveksamt redan innan. 
Och det är tråkigt med en huggtandsomgivning som bara misstror och misstror.
Bo själv fixar jag prima! Betala är såklart en egen fråga men att BO själv, vadå, vara i ett eget litet rum? En mini-etta? Det krävs det ingen talang för. Jag är inte mörkrädd och inte umgängesnödig.
Är det något jag kan så är det att vara själv.

Jag ska ta tag i det. Och ta tag i mej. Skolböckerna i travar. Fånga solen. Säga hej till små kompisarna nån enda gång. Krama mamman. Och glöm inte ringa pappa. Städa! Skicka de där breven. Ställa dej i bostadskön. Svara på mejlen. Andas. Promenera i häggdoften. Njuta av sista nian. Fixa Amnestyarbetet, börja på det åtminstone. Läsa böckerna som snart ska tillbaks. Fixa studentpresent till Hamlis. Vattna blommorna som redan är halvbruna. Bli snygg. Bli smart. Ta det lugnt. Stressa. 
shit. hej! /björk.


här är festenFast det ÄR ju ganska roligt här i mitt lilla rum med min lilla svan och gula gula jordglob. Pappersarbete! Brev, bostadsansökningsaffischer. Med Moto Boy som ljuv krona på verket.

VAD SOM ÄR BRA 21 MAJ♦ Klänningar och läkerolaskar som är fina.
♦ Somliga mejl. 
♦ kvällssolen klockan nio, att läsa en färsk fin Filter, som måste vara sveriges grymmaste tidning, i gräset. Ackompanjerad av orange solnedgång och lysande glittrigt gräs.
♦ Att ha en grym Moto Boy & kammarorkestern-konsert i nytt ljusrosa kokhett minne. Darret som inte avtar.
♦ Låna fyra böcker på biblioteket och köpa tjusiga underkläder, bära hem. 
♦ Mamma.


*

önskar mej: en pistol + tusen skott.
åtminstone några födelsemärken på vänsterarmen också.
synen tillbaka.
en yxa. en slägga. 
eller moto boy idag istället för denna dag är i nöd, är i tusenmiljoner nyanser av grått. skulle möjligen räddas av superhjälte i guldskrud och denna röst

önskar mej att sluta vara så ful hela tiden. att sluta vara en så våldsam klasskompis. att sluta vara lat nonchalant och uppfylla universums alla IG-kriterier. önskar död åt björkar gräs och blommor. önskar stanna tiden för jag har iallafall en plats nu, vet mitt hem, min skola, vägen dit och därifrån, min roll att spela. önskar slippa höst. vinter. vår. sommar. (se ovanstående. LAT).

fylla 16

(förskottsfirande med olivia ♥ igår)

hej hej.

*
Freddie forever ♥

en fredagsförmiddag med en far

Pappa på besök i Sundets vall betyder solpromenad till stan, en värdig kladdkaksfrukost på nyvaket fik, mjölk i kaffet ur snällfärgat mjölkpaket, för mjölkkannan är borta och morgonen är tidig.
En viktig hotellrumspaus sen, och "en liten lunchbit på detta, va?" trots nyss-frukosten. I sedvanligt pappahungrigt tempo. Åh pappa som har så vackra trädsågararmar, prickiga året runt. Prata skratta kramas med varann. Armkroksfästa sin lilla klena arm i stora yxmuskelarmen; önska den genen. Sticka in huvudet på Myrorna och greppa tag i ett efterlängtat bokfynd, betala med tiokrona, två femmor och fem enkronor, efter länsande av jackfickor och väskbottnar. Soligt torg, mjuka steg. Skolan då? Äh, den. Den ligger kvar. Främja pappakontakten är ett angelägnare ämne ibland. Genom en mjukglass i bägare med två skedar, tack.
Men sedan, för snabbt, skulle han hastigt svida om till kaptenskostym igen. Jag fick fräknig kram, slängkyss och en blomma innanför prassliga papper i en påse med mej hem. + nyladdat hjärta.


den lilla killtjusareninnan sömnen-leken. fast så sanna svar.

1. Välj en artist - OLLE LJUNGSTRÖM.
2. Svara med dennes låttitlar
---->

Är du man eller kvinna: Som Du
Beskriv dig själv: Jag ljuger
Hur känner du dig: Världens räddaste man
Beskriv stället där du bor: Nåt för dom som väntar
Platsen du skulle resa till om du kunde åka var du ville: Överallt
Hur du helst transporterar dig: Somnar om
Din bästa vän är: Morotsman
Du och dina bästa vänner är: Bara på lek
Hur är vädret? Du gråter
Favorittid på dagen: Bara himlen ser på
Om ditt liv var en TV-serie, vad skulle den heta?: Norrländska präriens gudinna såklart!
Hur är livet enligt dig?: Jag spelar vanlig
Beskriv ditt nuvarande förhållande: Vem kan man lita på
Din rädsla: Du och jag
Ditt bästa råd: Det betyder ingenting
Hur du skulle vilja dö: Nitroglycerin
Din själs nuvarande tillstånd: Gå aldrig din väg
Ditt motto: Blända livet!

allsmäktiga svaren

Vad ska dina barn heta, kille/tjej?
- ILON, oavsett kön. Andra kandidater: Sasha. Henry Morgan. Florian. Saskia. Vendela. Ikaros. Olle.
(ja, gillar töntiga musik/litteraturreferenser).

Vad är kärlek för dig?
- olle ljungström. fina tonåringar. vara i ett konsertutbrott, smälta. att nån håller upp femkronors-toalettdörren.
nörderi. havet.
Vad händer efter döden?

- friden, kan man hoppas
Är du straight?
-
nä.

Vad är meningen med livet?
- leva.
Finns Gud?

- det råder det delade meningar om, eller? Jag tror/känner/vill JA.
Om du fick spola tillbaks tiden, vad skulle du göra annorlunda då?

- inte börjat på en liten friskola. Den är nog bra för många, men inte mej, kanske. blygheten som kom. allt annat som krympte.
Vad är du mest nöjd med hos dig själv?

- att mina kompisar gillar mej. Att jag lurat dom till det, ändå! Och att jag är en rätt bra ryggkliare, frukostmakare och godnattsagsberättare... och önskerska, se bara:

snart 14 maj, vad önskar du dig???!!?!

- 1. en överraskning. 2. papperstranor, tatuering, en kram. en fet respektingivande trenchcoat med rutigt foder. flanellskjorta. tjusig hatt, kelig katt, persisk matta, något-apropå-bröllopet-kungligt, reeperbahn remaster-skivor, lp-spelare, blommor, ljuva gula festivalbiljetter. TYP. + miljoner böcker. puh.

Min första fråga är ingen riktig fråga utan mer en uppgift/utmaning. Skapa en spellista i spotify med all den musik som du älskar, men som du skäms lite över ändå att berätta/skriva om.

- Tar mej friheten att skjuta upp till när jag inte håller på att drunkna. Men mina tre majlistor är rätt så skämmiga och grymma i skön symbios och hittas här.


Vad har du för projekt här i livet? Starta en soppblogg, resa jorden runt vad vet jag.

- Ha en tryckt å utgiven w&w-bok i bokaffären, tatuera mej kroppen runt, gifta mej storslaget, åka till Gräfsnäs och piruetta med Olle, bli kock, göra filmer, ha en prunkande trädgård och havsutsikt, föda många barn, vara mamma, ha en tv-show på bästa sändningstid... NEJ - jag har inga livsprojekt.

Lista dina topp 5 snyggaste män, topp 5 snyggaste kvinnorna.MICHAEL PITT


SHANTI RONEYOLLE LJUNGSTRÖM


OLA SALONILS HOLLMER


NATALIE PORTMAN (som liten)


JULIA NILSSON


AUDREY TAUTOU


MIN MORMOR


FRANCE GALL

OBSERVERA: alla bilder är superstulna och jag orkar inte ens länk-åtgärda allihop idag. Somnar som en usel brottsling.

Ge mig ditt bästa sopp-recept! Jag har just fått tandställning och kan inte äta annat än just soppa.

- denna eller denna eller denna. eller bara potatis&purjolökssoppa.

Om jag säger sommargrillning en sommarkväll med sommarmusik och sommarglada människor, vad säger du då?

- sommarröv? Nä, vad ska man säga, det låter ju helt grymt/skitstörigt beroende på om de där sommarglada människorna också råkar va trevliga. och sommarmusik kan vara tomas ledin eller joel alme, allt beror på!

Vad äter du helst till fika?
- philadelphiamackor. Eller mina egna superlussekatter med MYCKET saffran, vanilj, smör, vit choklad å mandelmassa i. Kanske små semlor. Eller stora..
Te eller kaffe?
- Kaffe.


vill du ha rött hår?

- nja.
har du fortfarande fina kläder?

- jag skulle inte kalla dom skitfula, det är ändå jag som köper dom. Men ganska dämpade, dom speglar min trista insida väl.
saknar du att vara tolv?

- ja, ofta.
Jag har aldrig kommenterat här förut men nu tänkte jag passa på att fråga vilka dina favorit makeup-produkter är?

- fuck you, du vet att jag är fetaste osminkisen. Äh nä, men LÄPPSTIFT då. Rött! Men vill utfärda makeupstore-varning; alldeles för kladdigt. Fast Gate är ju så fint... oh.

vilken är din favoritglass?

-
mangosorbet. violglass. Styckglass: piggelin/guldmagnum.
tycker du om att sjunga?
- nej. kan inte.
vilket väder skulle du vilja ha nu?

- storm! hagel och åska och varmt regn.
säger du en muffin eller en muffins?
- en muffin. men det är inte ett skitpopulärt ord, muffins är oftast små torra och trista historier.


Drömresemål?

- moskva.
Drömyrke?

- drömmar är inte mitt bästa ämne just nu. åh. men förritiden: fyrvaktare, astronaut, kock, författare, trädgårdsmästare, vegetarisk korvgubbe, superstjärna.
Om du var tvungen att välja: Skulle du bo i ett tvåmannatält på månens baksida, tillsammans med valfri människa. Eller skulle du välja att bo på en vacker söderhavsö i en komfortabel bungalo, men med endast aporna och fiskarna som sällskap?
Om du väljer alternativ 1 så vill jag veta vem personen är.

- Ack, vansinnesfrågan! Men alternativ två. lätt. Ettan låter skuggig, kall, livsfarlig och vadå, förvisad till ett tält med en annan människa? keligt kanske. Men jag gillar verkligen att vara själv.

skriver du längre?

- SKRIVER är ett så fett ord; vad väntar man sig i det? jag skriver ju just nu. Men nej, inga dikter klockan 03:14, ingenting som sparas i välmärkta worddokument.

Känner främmande folk fortfarande igen dig och/eller går fram och hälsar när de ser dig på gatan? Hur känns det? Eller hur känns det att man inte gör det längre (tänker då på den tiden du var tolv och släppte din diktsamling)?

- jag vet inte om de känner igen mej från just det. Men jag är ganska sundsvallsigenkänd. Mest spottad i håret på eller viskad om, det är sällan någon "går fram och hälsar". Men mer nu än då skulle jag säga, och det känns fint, jag har ett så slagkraftigt handslag som borde få komma till tals oftare. Kom fram med er!
Vad hände med skrivandet?
- det kvävdes. Ville inte tvingas.
varifrån kommer alla dina vackra ord?

- min mamma. hela jag kommer från henne.

har du läst något av Haruki Murakami eller Per Nilsson?

- mmm, sputnikälskling/norwegian wood/läser kafka på stranden nu. Å typ alla Pers böcker, fast för länge sen.
Viker du sidorna i böcker?
- ja såklart, viker, målar på och river i.


Vad ska du göra efter sommaren?

- ack, om jag det visste! Det är min djupaste bekymmersrynka just nu.
vad ska du plugga i höst egentligen?
- ... ja..
Ja, vad ska du göra nästa år egentligen?

- ...
fast ANTAGLIGEN, eller iallafall kanskekanske, gå fryshusets skrivarlinje i stockholm.


Hur kommer det sig att du är så duktig på att skriva fast du är så ung (och att du var så duktig så tidigt)?

-
SMAKSAK, men tack. Kanske för att jag var så dålig på att prata då, och åt något håll ska man ta vägen.
Har du någon favoritförfattare/favoritbok?
- Favoritförfattare: tove jansson. Favoritbok: lille prinsen.

Vilka umgås du med och vad gör ni när ni umgås?
- Olivia, Olivia och Olivia. Nästan bara henne för att förkorta det hela. Vi sitter (ligger) på Barista tills det stänger och äter brownie. Eftersom vi inte har tid att åka hem till någon av oss. Men så stannar vi där till nio, som sagt.
Ritar självporträtt, bakar pollypaj, promenerar med hennes grannes tax, åker till Köpenhamn och Helsingfors, gör armhävningar, kramas, gråter och steppar.
Är du nöjd med dina dagar och ditt liv?

- Mina dagar: nej. Mitt liv/livet: ja. Jag är ju mitt liv, gör det själv. Är smulan missnöjd med mej. Men livet... känns oskyldigt i dramat.

Vad tycker du om cigaretter och snus?
- ofräscht å onyttigt. Men cigg är iallafall snyggt å snus är skitfult. Hederlig pipa är det enda rätta.
Har du varit full någon gång?
- ... haha åh, modigaste frågan hittills, ni är så förtvivlat milda! alltså. nää. inte redlöst medvetslöst.

Hur blir du bemött/ hur funkar du ihop med tjejer i din ålder som har den där "fjortisstilen" som så många har. Vad brukar de tycka om dig? Vad tycker du om dem?

-
"Den där fjortisstilen" ♥ Jag gillar alla. eller va, det är inget jag reflekterat över, finns ingen stor fjortisfriktion i mitt liv.
Skulle du kunna vara vän med en fjortis?

-
fjortis i vilken bemärkelse då? Det vore bara sjukt att säga nej. Så jag säger ja.
Nämn någon av dina favoritböcker!
-
Lolita, då.


Fina frågor, tack å adjö


RSS 2.0