en fredagsförmiddag med en far

Pappa på besök i Sundets vall betyder solpromenad till stan, en värdig kladdkaksfrukost på nyvaket fik, mjölk i kaffet ur snällfärgat mjölkpaket, för mjölkkannan är borta och morgonen är tidig.
En viktig hotellrumspaus sen, och "en liten lunchbit på detta, va?" trots nyss-frukosten. I sedvanligt pappahungrigt tempo. Åh pappa som har så vackra trädsågararmar, prickiga året runt. Prata skratta kramas med varann. Armkroksfästa sin lilla klena arm i stora yxmuskelarmen; önska den genen. Sticka in huvudet på Myrorna och greppa tag i ett efterlängtat bokfynd, betala med tiokrona, två femmor och fem enkronor, efter länsande av jackfickor och väskbottnar. Soligt torg, mjuka steg. Skolan då? Äh, den. Den ligger kvar. Främja pappakontakten är ett angelägnare ämne ibland. Genom en mjukglass i bägare med två skedar, tack.
Men sedan, för snabbt, skulle han hastigt svida om till kaptenskostym igen. Jag fick fräknig kram, slängkyss och en blomma innanför prassliga papper i en påse med mej hem. + nyladdat hjärta.


Kommentarer
Postat av: Moa

tacktack fina du! fyller du med i maj?

2010-05-08 @ 13:27:23
URL: http://kvarter.blogg.se/
Postat av: Gustav Hulu

Meh, måste din pappa vara 1000 gånger bättre än min ;(

Postat av: Rebecca

Din pappa verkar så anorlunda mot min och andras pappor. Det är härligt att läsa om det känns lite som pippi eller så. Jag fyller också 16 snart då önskar jag mig insikter och någonting som förändrar och skapar en gnista till mer pepp. Puss, din blogg är mycket fin. Påminner inte om någon annan faktist.

2010-05-16 @ 20:46:56
Postat av: Björk

Rebecca: vilken förstklassig kommentar!

2010-05-17 @ 18:19:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0