svara på en fråga från en vän som tappat tron


- Var blev ni av, ljuva drömmar om en rimligare jord,
ett nytt sätt att leva? Var det bara tomma ord?
Var är dom nu, dom som påstod att dom hade alla svar
men svek alla oss och valde makten? Dom är kvar.

Vi som satts att leva i besvikelsens epok
- ja, vad gör vi nu? Vad ska vi tala på för språk?
Ett sätt är att, även om det blåser lite kallt,
tro på det vi trodde på – trots allt!


Svensk tolkning av: tage danielsson, hasse alfredsson.

Kommentarer
Postat av: Karl

Världen är alltid föränderlig och ibland är hela samhället glädjefullt och allt fungerar bra, men sedan råkar hela världen i större kriser och individer blir desillutionerade och tror världen håller på att gå under.

Det kommer säkert nya epoker som är oerhört dystra. Människor kommer svälta och stora nya krig som kommer härja över jorden och politiska system man förut trodde på kanske bryts ned och kollapsar, men ur askan efter de nedbrunna sakerna så kommer nytt gräs och hoppfulla blomster.

Även om hälften av alla människor dött i krig och sjukdomar och miljökatastrofer så kommer en ny kraft till de som lever kvar.

Jag tror det handlar om att inte tappa tron. Bara man lyckas hitta en ny tro på att det går att hitta något att glädjas över, där det är bättre än förut och nya framsteg.

2011-01-23 @ 16:00:58
Postat av: jörgen

Du har vänskap och kärlek omkring dig. Tack och lov.

Men visst, ibland räcker inte ens det. När det blir kallt inuti. Eller förvirrat. Eller becksvart.

Men jag tror på dig, och tänker på dig. Och hoppas vi ses snart ...

2011-01-24 @ 17:54:38
Postat av: Karl

Alla drömmer nog om ett Hasse och Tage- paradis fyllt av gröna sommarängar och randiga picknickfiltar, slott och tomtar, men jag tror den värld som finns och den nya människa och livsstil man trodde skulle födas runt år 1976, när filmen spelades in, finns också, fast det inte är en omvälvning från det ena till det andra över en natt, utan att utvecklingen sker över större tidsrymder och går tillbaka i olika faser.

Den världen som många drömmer om finns också och man kanske inte måste tro att alla drömmar havererar och att världen uppslukas av hungriga maktpersoner och moraliskt förfall. Det är väl mer så att människors psyken ser ibland bara skit överallt och lidande och kan inte ställa om sig och gå och le åt allt istället. Man kan lära sig att le mer åt allt som sker och säga att det är livets gång.

2011-01-27 @ 15:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0