Day 18, your favorite birthday


Favoritfödelsedag, vilket festligt ämne ändå. 
Jag är verkligen en födelsedagsmänniska, från födseln, tycker om att fira. Men just därför är mina flesta födelsedagsminnen rätt... besvikna. Få födelsedagar är ju spännande filmer. Man vaknar och man somnar och är sig så underligt lik. Dessutom är ålder en ångestladdad grej i mej, det har jag ju ofta nämnt och alltid känt och det tickar tydligare. Att fylla år handlar ofrånkomligen om ålder. 

Om jag skulle välja en fin iallafall... åh, 15-årsdagen. Jag såg ut såhär:


Och det kanske inte syns, men den inföll i en tid då jag var helt svartögd och väldigt ledsen. Vaknade nästan inte. Födelsedagen kom hänsynslös iallafall, och lyckades bli så konstigt fin - mycket möjligt just för att den hade noll korn av förväntan i sej. Men jag vaknade upp och var femton och majsolen sken och jag fick jordgubbssmoothie och en brun gammal resväska på magen. Så gick jag till skolan, sjöngs för, fick en smultronplanta i en svan (mitt livs bästa present), simmade, fick träffa pappa som kom till Sundsvall för min skull; allting under ovana solen och alla nygröna träd som bugade ovanför picknick-pasta, läskflaskor och små silkespappersrosor.
Födelsedagen fortsatte i taxi och slutade sorgsen i soffan, och jag har svårt att sätta fingret på vad som gjorde födelsedagen så fin mitt i dom där värsta vårmånaderna. Men såhär: jag kände mej omtyckt. Uppringd, påhälsad. Det är ju lyckligtvis inte enda gången i livet jag gjort det, men jag blev överväldigad och lite omtumlad eftersom jag betett mej som en sån bov hela våren... skulle kunna sammanfatta det med att dagen smakade som: älska mej mest när jag förtjänar det minst.

Kommentarer
Postat av: Olga

önskar jag också fyllde år på våren. jag fyllde fjorton alldeles nyss och det var ganska tråkigt, ingen har engergi nog att orka fira. musten har liksom gått ur allihop.PS.

jag läser Astrid Lindgrens klokbok nu och den är hemskt bra, och jag tycker du skriver lite likt henne på något vis. på ett jättebra sätt alltså. du skriver så bra!

2011-03-01 @ 23:15:58
URL: http://enmullvadsomheterpeter.blogg.se/
Postat av: E

Gillar verkligen din blogg! Och din stil :) Jag gillar också födelsedagar, men nu har jag drabbats av ålderskris typ... Känner mig lite mer pepp nu i alla fall

2011-03-02 @ 21:58:24
URL: http://naglarnamotglas.blogg.se/
Postat av: åh

så himla söt femtonåring

2011-03-03 @ 00:27:21
Postat av: Karl

Man blir glad när man ser dig

2011-05-03 @ 21:49:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0