nödrop

Jag är trött på det här pengaäventyret. Det är roligt, en stund, att sitta på 44:an och köpa tiokronorskaffe och se det som veckans största synd. Det är roligt, en stund, att skämta om att starta bordell. Det är roligt, en stund, att skriva budget och finna att glappet mellan inkomsten och hyran är 3500 kr... ja, mellan inkomsten och hyran. Övriga utgifter, typ mat, har jag redan ransonerat bort. Får pasta, linser och potatis i present av mina kompisar, så det går ingen direkt nöd på mej. Än. Men det är tröttsamt för allt jag tänker på är pengar, och jag hatar pengar. Kan inte sova på natten för jag vill inte att det ska bli en ny dyr, olönsam dag. Har ont i magen och fryser. Är samtidigt så tacksam över att jag bara har mej att försörja, inget litet barn. Och tacksam över att ha kompisar som till och med bjuder mej på kondis. Jag slipper svälta. Jag har det så bra i jämförelse med så himla många. Ingen riktig klagorätt. Men jag får inte plats med nåt människoskap. Det är bara... dollartecken i mina ögon... desperata, blinkande. Nä, jag ångrar fortfarande inte att jag hoppade av skolan, och jag ska gå i skolan igen, sen, till hösten, jag måste bara hitta sätt att finansiera detta paus-år. Och jag tycker envist att det är samhället som är fult, som kräver gymnasieutbildning för minsta lilla skräpjobb. Men till saken; även om jag kanske förhoppningsvis till slut får ett jobb om några månader, så räcker det inte. Det är bråttom. Ska trolla fram typ tretusen på typ två veckor. Om ni vet nåt... påhittigt... hemligt... olagligt jobb så säg till. Jag är snäll mot barn och djur, kan städa och diska... varje liten mini-300-kronorsgrej är mycket värdefull för mej. Nu ska jag lägga mej för imorgon ska jag i alla fall på en liten arbetsintervju och idag har jag burit bebis hela dagen. Hej. Kram. Kramas!
/Björk. 


Kommentarer
Postat av: Kanske dum som undrar

bebis? är du gravid?

Svar: nää, en annan persons fantastiska bebis! som jag passat. för att få pengar. men jag skulle för all del gärna vara gravid. om jag hade råd.
Björk

2012-10-11 @ 22:26:32
Postat av: björk, till ovanstående

usch, nu fick jag bebisar att låta mycket ekonomiskt, det var inte meningen. det var en äcklig formulering. gravid är inget man bara "blir när man har råd". ursäkta mej. men mitt livsmål är att bli mamma och jag tyckte det var en fin fråga!
hej.

2012-10-11 @ 22:44:26
URL: http://bump.blogg.se/
Postat av: Moa

Bli förskolevikarie! Jag tror inte man behöver ha fullständiga gymnasiebetyg för det! Jag anmälde mig till vre education när jag hade pengaproblem och det gick iaf fort att få jobb! Sen fick jag ett annat jobb, innan jag han börja jobba så kan tyvärr inte säga om det är en bra arbetsplats eller inte! Hoppas det ordnar sig!

Svar: åh. ingen dålig idé. jag har tänkt på det. jag ska bara skriva ut mitt CV. sedan ska jag turnera runt. till varje förskola i staden. och utanför. jag tror det är en bra arbetsplats för mej. barn är bäst.
Björk

2012-10-11 @ 23:07:35
URL: http://theunknownregions.wordpress.com
Postat av: Isabella

Gud alltså, det där med jobb är verkligen inte lätt. Har själv inte nåt. Men jag har nyss hittat en sida med ströjobb man kan göra: http://hinnerdu.se

Det är folk som vill ha hjälp med något, som t.ex. städa, diska, laga mat, hundvakt och kattvakt. Och så får man en slant för det.

Jag har som sagt nyss hittat den så har inte fått tag på nåt jobb än, men är hoppfull.

Det blir bättre.

Svar: tack! tack tack. alla blir så snälla i nöden. det är fint.
Björk

2012-10-12 @ 19:20:26
URL: http://radioregn.blogspot.com
Postat av: c

du är bäst. det löser sig. vet jag.

http://open.spotify.com/track/3NvAktReEFf7CqLrxfwze4
http://open.spotify.com/track/3USD5ri19BSnXa6HeQsb4R

Svar: puss
Björk

2012-10-13 @ 09:53:54
URL: http://coco-cornelia.blogspot.se/
Postat av: N

har du försökt på grannar.se? Kanske är bra om du behöver pengar snabbt!

Lycka till, fantastiska Björk.

Svar: <3 registrerad nu, tack
Björk

2012-10-14 @ 12:09:44
Postat av: Anonym

sätt upp lappar på konsum om hundpromenader
sälj saker på tradera
dumpster dive:a
skriv ut ditt CV och lämna _överrallt_
skriv in dig på arbetsförmedlingen? men de kanske du redan gjort? åh jag vetinte.. hoppas de fixar sig! <3

Svar: åh ja jag är såklart inskriven på arbetsförmedlingen, men bra tips i alla fall, tack
Björk

2012-10-17 @ 00:56:32
Postat av: t

Tänkte också tipsa om grannar.se. Min vän la upp en annons om att hon kunde passa barn lite närsomhelst och fick många svar, värt att prova kanske.

Svar: tack! supertips!
Björk

2012-10-17 @ 02:11:25
Postat av: Vicky

har du leopardkappa? isåfall tror jag att jag såg dig och dina glittriga kompisar igår. kram.

Svar: åh ja det gjorde du nog! på bio rio? eller nån annanstans? hej nu i alla fall, och kram
Björk

2012-10-19 @ 15:00:27
URL: http://vickys.se/
Postat av: Vicky

i mariatorgettunnelbanan! du och en till vinkade av en tredje liten person som gick på tunnelbanan jag var på. krami.

2012-10-21 @ 14:41:55
URL: http://vickys.se/
Postat av: Vida Andikkhash

Hej Björk! Jag jobbar deltid på ett kondis men har sagt av mig i princip alla mina pass nu, det heter konditori södermunken och ligger på renstiernas gata! Gå dit en dag och säg att du känner Vida, och skulle vilja jobba där emellanåt. Gå dir på en helgdag mellan halv elva och halv ett, fråga efter Monica! obs alla är polacker. Även Espresso House söker massa arbetare.

2012-10-28 @ 20:29:04
Postat av: Vida Andikkhash

Såg dig på bio rio förresten! Gudrun <3 Hade stor svartvit päls och turkosa ögonbryn.

2012-10-28 @ 20:30:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0